czech lifestyle blog

pondělí 13. května 2019

Green peel

greenpeel

Krásný den! Tenhle článek už mám připravený delší dobu a konečně se o něj s vámi dělím, na IG mi vždy na tohle téma přijde spoustu dotazů, takže jsem (snad) vše sepsala. Pokud by vás zajímalo ještě něco dalšího, ptejte se klidně v komentářích nebo na mém IG do zpráv. Jak
název článku napověděl, bude to o kosmetické proceduře, na kterou jednou za čas chodím a věřím, že má velký podíl na tom, jak má pleť aktuálně vypadá.

Green peel jsem objevila před pár lety ani nevím jak, ale v tu dobu mě trápila opravdu špatná pleť a to převážně na tvářích. Po přečtení spousty recenzí a toho, o co se vlastně jedná, jsem si řekla, že to zkusím. Objednala jsem se tedy k paní Krystyně Kovář (tel.kontakt pro objednání najdete na konci článku) a byla zvědavá, co to s mou pletí udělá. Green peel má dva "stupně", buď se můžete objednat na hluboký (3.600+1000 Kč) či herbal vital (1.800 Kč). Já si řekla, že napoprvé a i vzhledem k tomu, jak na tom má pleť byla, zkusím ten hluboký. Teď už cca jednou za půl roku docházím na herbal vital a oba dva vám v článku popíšu, ať víte, co očekávat, pokud se pro ošetření rozhodnete. 

Hluboký green peel
Hned na úvod napíšu, že nejde o příjemnou záležitost, ale zároveň o nic, co by nešlo vydržet (s lehkým zatnutím zubů). O co vlastně jde. Green peel je biologická metoda  olupování pokožky, jejímž základem je bylinková směs. Peeling je vhodný k podpoře elasticity pokožky, celkově zlepšuje kvalitu pleti, vyhlazuje vrásky, jizvy po akné, stahuje póry, omezuje tvorbu kožního mazu a výborně čistí (hlavně problematickou pokožku). Jak celý proces probíhá? Kosmetička vám nejdříve pleť trochu vyčistí a následně ji začne masírovat bylinnou směsí, která neobsahuje žádné chemické přísady a způsobí oddělení vrchních vrstev pokožky. Peeling trvá několik minut a ke konci už je trochu bolestivý. Po jeho dokončení budete mít 2-3 dny hodně citlivou pleť. Ta se zhruba 2. den od peelingu začne olupovat, což nevypadá nijak hezky a tak je nejlepší naplánovat si peeling například v pátek a být v klidu doma. Třetí den pak jdete do salonu na odstranění sloupané pokožky. Jelikož se pleť intenzivně čistí, můžou se na ní objevit nějaké pupínky, které byly skryté pod starou vrstvou, ale ty zase během dvou-tří dnů zmizí. Nová pleť je hebká jak mimino, zmizí flíčky po pupínkách, pleť tvoří méně mazu, je krásně rozzářená a máte viditelně méně černých teček.

Herbal vital green peel
Tento peeling trvá jen 3 minuty a dá se vydržet úplně s přehledem. Po něm následuje ještě čištění pleti a zklidňující maska. Jak už jsem psala, docházím na něj přibližně jednou za půl roku a vždycky se hrozně těším na výsledek. Zrovna nedávno mi paní kosmetička říkala, jak se mi nádherně pleť od první návštěvy zlepšila a zahojila.
Pleť se po něm neloupe tak výrazně jako při hlubokém peelingu, ale spíš jen jako byste se spálily na sluníčku a dá se to lehce zakrýt makeupem. Také po něm už nemusíte na žádné odstranění staré kůže. Pleť je dokonale jemná a vyhlazená, nádherně září a černé tečky jsou pryč, jakýkoliv pupínek je hned méně viditelný a pleť sjednocená.

Jak jsem psala na začátku článku, docházím na něj k paní Kovář, která má svou místnost v Tomas Arsov hair & beauty institute na adrese V Jámě 2 a objednat se můžete přímo u ní na tel.čísle 603 158 417

Znáte green peel? Zkoušeli jste nebo máte v plánu vyzkoušet?

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig