czech lifestyle blog

pondělí 17. června 2019

Travel light

actbeautiful

Krásný den! Protože je tu konečně léto a s ním určitě spoustu z vás čeká dovolená a je jedno zda po čechách nebo do zahraničí, tipy jak si usnadnit balení a trochu přitom ulevit planetě, se hodí. Článek vznikl v rámci mé dlouhodobé spolupráci se značkou Yves Rocher a já bych vám chtěla představit pár produktů, které šetří místo v kufru, šetří peněžence a hlavně, planetě.

Rovnou se přiznám, že snad největší prostor v mém kufru vždy zabírá kosmetika. Mám tolik oblíbených produktů, bez kterých se zkrátka ani na cestách neobejdu, ale pomaličku už se učím brát opravdu jen ty, které na 100% využiju. Také se s sebou snažím brát například produkty, které chci co nejdříve spotřebovat a které už nejsou úplně plné. Díky tomu pak zavazadlo váží mnohem méně a vypotřebované produkty už pak prázdné nemusím vézt zpět. 

Teď bych se ráda dostala k jednomu z produktů, které již nějakou dobu používám a opravdu jsem si ho oblíbila. Samotné se mi nelíbilo množství vatových tamponků, které jsem každý den spotřebovala a tak jsem koukala po nějaké více eko variantě. Narazila jsem na znovupoužitelné pratelné bavlněné tamponky, kterých mám doma asi šest a vždy je na konci týdne dám vyprat s prádlem. Pak jsem narazila na odličovací rukavici od Yves Rocher a tu používám většinu dní. Můžete ji použít pouze s vodou nebo s čistícím gelem, což více vyhovuje mně. Nejprve tedy pleť očistím stranou s delšími vlákny a na jemnou exfoliaci obličeje pak použiju stranu s vlákny kratšími. Jednu rukavici jsem pořídila i mamce a také si ji nemůže vynachválit. 

yves-rocher-travel

I když v každém hotelu na cestách máte k dispozici miniaturky šampónů a sprchových gelů, mně to přijde jako zbytečné plýtvání (a navíc na šampony na vlasy jsem docela náročná), takže si vozím své. Jasně, nechce se mi tahat velká balení a tak jsem hrozně ráda za koncentrované sprchové gely a šampony od YR. Co se skrývá za slovem koncentrované? Zkrátka gel a šampon obsahuje jen opravdu ty látky nutné k umytí a žádné jiné zbytečnosti, díky tomu se 100ml koncentrovaného produktu = 400ml klasického produktu. Navíc je také na obaly použito o 50% méně plastů a mají biologicky odbouratelné složení. Na umytí vám opravdu stačí jedna kapka o velikosti malého oříšku a balení vydrží na 30-40 použití. Díky 100ml obsahu si je také můžete bez problému vzít i jen do příručního kufru při cestování. Prostě win-win. A abych nezapomněla, za každý produkt označený logem I love my planet značka zasadí jeden strom, což je podle mě krásná iniciativa! Vegany možná bude zajímat, že 88% výrobků značky je veganských a pouze ve 12% najdete včelí vosk. Nepoužívají tedy například karmín, který je hodně diskutovanou složkou.

yves-rocher

Článek vznikl ve spolupráci se značkou Yves Rocher, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená. 

Máte nějaké tipy jak cestovat "lehčeji"? Moc ráda si je přečtu v komentářích💋
SHARE:

1 komentář

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig