czech lifestyle blog

pátek 12. července 2019

Jak vybrat správný makeup + recenze Lancome TIUW

Lancome-notino

Krásný den! Dnes to bude o makeupu. Poradím vám, jak si vybrat ten správný, který bude vyhovovat všem vašim požadavkům a také do článku zahrnu recenzi na dlouhotrvající makeup Lancome Teint Idole Ultra Wear, který už nějakou dobu testuji. 

V dnešní době máme při koupi makeupu na výběr z tolika odstínů, výdrží, krytí a finišů, že jde o jeden z nejkomplikovanější kosmetických produktů ke koupi. Kdo se v tom všem má vyznat, že? Má to ale jednu výhodu, vybere si prostě každý a to ať už jsou jeho kritéria jakákoliv. Dala jsem tedy dohromady několik praktických rad, jak při vybírání makeupu postupovat. 

1. Správný odstín
Nejdůležitější ze všech bodů je určitě tenhle. Nikdo z nás nechce mít oranžově ohraničený obličej, který vůbec nesedí k barvě našeho krku. Spoustu lidí je zvyklých zkoušet si odstíny na zápěstí, ale jelikož je kůže na tomhle místě mnohem tmavší než náš obličej, doporučuje se zkoušet odstíny spíše na hrudníku nebo hraně tváře. Odstín nemusí sedět naprosto přesně, lepší je odstín o trochu světlejší, jelikož barva se stejně v průběhu dne trochu změní/ztmavne a to díky oxidaci a kontaktu s ostatními přípravky a oleji, které na pleti máte. Podle makeup artistů je samozřejmě nejlepší, když odstín testujete přímo na obličeji, ideálně na místě, od kterého makeup rozetřete směrem k linii vlasů, takže uvidíte, zda sedí i k pleti na krku. Pokud máte krk bledší než obličej, zvolte spíše odstín o stupeň světlejší, tak, aby seděl barevně ke krku. Obličej pak vždy můžete "dobarvit" pomocí bronzeru. A asi nemusím zmiňovat, že nejlepší je zkoušet makeup na dobrém denním světle.

2. Podtóny pleti
Věnujte pozornost tomu, jaký má vaše pleť přirozený podtón a nebojujte proti tomu. Pokud to je teplý podtón, sáhněte po odstínu s podtóny žluté, pokud je váš podtón studený, pak vybírejte mezi růžovými. Třetí a nejjednodušší možností je vybrat si neutrální odstín, který sedí na oba podtóny.

3. Krytí
Toto je hrozně individuální, každý máme na krytí jiné požadavky. Já například na den preferuji krytí minimální, pokud se teda zrovna má pleť zrovna nerozhodne vytasit s nějakými extra nedokonalostmi. Na večer  do města se pak ráda namaluju makeupem s vyšším krytím, u kterého vím, že mi vydrží hezký celou noc a celkově se s makeupem na večer více vyhraju.
Pokud nemáte rádi nošení makeupu, pak je samozřejmé, že s plně krycím makeupem se nebudete cítit dobře. Mně nejlépe vyhovuje, když stále vidím své pihy a podle toho si také makeupy vybírám. Nejlépe uděláte, když si vyberete makeup s lehkým až středním krytím, protože ten se dá lehce vrstvit. Pokud chcete makeup, který vydrží bez potřeby jakékoliv úpravy po celý den, pak sáhněte po plně krycím.

4. Období
Nezapomínejte, že odstín naší pleti se během roku mění a tak je jasné, že odstín, který pleti sedí v létě, kdy je opálená, na ni bude v zimě moc tmavý. Ideálně si tedy pořiďte dva odstíny, které v průběhu roku můžete střídat a nebo je mixovat dohromady, což často dělám já.

5. Typ pleti
Další z důležitých faktorů, na který se při výběru zaměřit. Matný nebo rozjasňující makeup? Vše je zase opět na vaší preferenci, ale obecně je známo, že rozjasňující makeup lépe funguje na pleti normální a sušší. Matné zase lépe fungují s kombinovanou a mastnější pletí.


A teď k slíbené recenzi makeupu Lancome Teint Idole Ultra Wear. Před pár týdny jsem ho dostala k vyzkoušení, po tom, co jsem si ze zaslaných vzorečků vybrala správný odstín. TIUW je k dostání ve více než 40ti odstínech, takže si vybere opravdu každý. Přes den teď v létě používám spíše BB a CC krémy, protože na den nevyžaduji vyšší krytí, ale jak už jsem psala o něco výše, na večer mám ráda dlouhotrvající makeup, který kryje a vydrží i hodiny tancování na parketu. A přesně tak se mi TIUW osvědčil. Pleť mi krásné zmatní a přitom ho stačí opravdu jen malé množství, kryje a dá se lehce vrstvit na místech, kde vás třeba trápí nějaké nedokonalosti.  Pleť je po něm krásně sametově hladká, zmatněná a nemám pocit, že by nějak vysušoval. Jeho textura je příjemně lehká, takže se na pleti hezky roztírá a to ať už používáte na nanášení makeupu prsty nebo Beautyblender, který používám já nejčastěji.

PS: Na Notino běží až do 14.7. slevová akce Summer Black Friday  -20% na vybrané top značky, tak se mrkněte

Lancome-TIUW

Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená. 

SHARE:

4 komentáře

  1. Možno nie úplne k téme výber make upu...Ja by som len chcela pochváliť tvoj blog a že sa mu stále venuješ. Mám pocit, že si už jedna z mála blogeriek, ktoré sledujem - venujúcich sa patrične aj blogu, nielen instagramu. Predsa len na blogu to bude mať vždy inú formu pre čitateľov. Takže za mňa jeden veľký palec hore. Vždy sa teším na tvoje články - hlavne na weekly snapshots ♥ S pozdravom tiež Veronika :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se jenom divím, že když Veronika přidává články často tak že nejsou moc komentované... Přijde mi to že to tu potom je takové mrtvé. Jinak souhlasím že patří mezi jedny z mála, co se blogu věnují.

      Vymazat
    2. Luci, bohužel, když to porovnám s dobou před několika lety, kdy bylo komentářů xx, tak ja to trochu demotivující, ale už jsem si zvykla že lidé zlenivěli a nebaví je komentovat :D

      Vymazat
  2. Ahoj Veru, hrozně moc děkuju za krásný komentář! Opravdu jsi mi udělala velikou radost :) Blog mě stále baví a věnuju se mu ráda! Weekly snapshots zase brzy připravím,

    měj se krásně!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig