czech lifestyle blog

čtvrtek 8. srpna 2019

Přírodní péče o vlasy

notino-vlasy

Krásný den! Dnes to po delší době bude zase o péči o vlasy. Musím říct, že díky tomu, že mé vlasy jsou vcelku bezproblémové, (teda až na to, že se mi trochu více mastí) tak jsem jim nikdy nevěnovala žádnou extra péči. Na zastřižení/zkrácení chodím tak jednou až dvakrát za rok a nikdy jsem dlouho nevydržela používat víc produktů, než šampon a sem tam masku. To jsem se ale před nějakou dobou rozhodla změnit, protože přeci jen i vlasy potřebují, abychom se o ně dobře starali. Objednala jsem si tak na Notino.cz několik přírodních produktů, které mě zaujaly a dnes bych vám o nich ráda napsala.

Šampony
Šampony hodně střídám a vyloženě jednoho favorita nemám. Ráda zkouším nové a následující značky mě lákaly už delší dobu. Prvním z nich je Klorane Oat Milk šampon pro časté mytí vlasů. Protože jsem zvyklá umývat si je buď každý nebo každý druhý den, zaujalo mě, že přesně na takové vlasy Klorane myslí. Šampon je extrémně jemný a vlasy tak častým mytím netrpí, navíc obsahuje ovesné mléko a je perfektní i pro ty, kteří mají citlivou pokožku hlavy.

Dalším je Kevin Murphy Stimulate-Me Wash, což je značka, která je mi moc sympatická. Například tím, že od roku 2019 jsou veškeré jejich obaly tvořené z plastu vyloveného z oceánu. Tento šampon stimuluje prokrvení pokožky hlavy, důkladně ji i vlasy vyčistí, podpoří jejich růst a zároveň je posílí.

A třetím šamponem je Soaphoria Hair Care organický tuhý šampon pro mastné vlasy. Šampon je zabalený v papíru, což je skvělé, ale na cestování trochu nepraktické a ještě jsem nepřišla na to, jak tyhle "nahaté" šampony převážet na cesty. Tenhle od značky Soaphoria obsahuje spoustu vzácných olejů a bylinek, například ricinový olej, esenciální olej máty peprné, meduňky,.. Díky těm čistí vlasy i pokožku hlavy od přebytečného mazu a to aniž by vysušoval.

kevin-murphy-notino

Extra péče
Konečně jsem se pravidelně naučila používat kondicionér a hned je to na vlasech znát, hlavně když je nechávám v létě uschnou bez fénu, nejsou pak totiž krepaté a rozlítané, jako by byly bez něj. Aktuálně je mým oblíbeným Organic Shop Natural Coconut&Shea hydratační kondicionér, který nádherně voní, vlasy vyživí a dodá jim krásný lesk.

Pokud stejně jako já ale přeci jen preferujete bezoplachové kondicionéry, pak vás asi zaujme další produkt a to Klorane Mango bezoplachový krém pro výživu a hydrataci. Stačí ho po umytí vlasů nanést malé množství na konečky a ty jsou chráněné proti roztřepení a vnějším vlivům. A ta vůně!!

Na co jsem četla samou chválu, byl Renovality Original Series Vlasový Olej Renohair. Jde o olejíček, kterým si masírujete pokožku hlavy a necháte působit přes noc. Masáž přispívá ke stimulaci pokožky hlavy, prokrvení vlasových cibulek a to má za následek posílení vlasů.Lehce se z nich vymývá a ty jsou pak tak dokonale jemné! 

klorane-notino

Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená. 


SHARE:

3 komentáře

  1. Na ty tuhé šampony jsou super plastové krabičky na tuhá mýdla, dají se sehnat ve většině drogerií, aspoň myslím. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten kondicionér vypadá super, miluju vůni kokosu. :) Super článek, máš moc hezký fotky! <3

    GrünHauz
    Š.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig