czech lifestyle blog

úterý 15. října 2019

Budapest | photodiary

Budapest

Krásný den! Minulý rok touto dobou jsme si s holkama užívaly krásnou Barcelonu. Letos se nám bohužel nepodařilo sesynchronizovat volné termíny, a tak jsme vyrazily jen s Haničkou. Vybraly jsme si Budapešť, kam už jsem se dlouho chtěla vrátit a město si lépe prohlédnout. Počasí nám vyšlo nádherné a mám pro vás spoustu tipů, co vidět a neminout při návštěvě tohoto krásného města.

Hotel jsme našly přes Booking a to Mystery Hotel Budapest. V ceně jsme měly i snídaně, které byly výborné, hotel krásný designový (místy teda až trochu kýč, ale odpouštím) a co musím zmínit je spa, kde jsme si užívaly skvělý relax každý večer, kdy jsme uchozené přišly zpět. Vířivka, pára, prostě blaho! 

1.den
Do Budapešti jsme cestovaly vlakem, což je podle mě nejpohodlnější cesta a rychle uteče. Po příjezdu na hotel, který je mimochodem asi pět minut pešky z nádraží, takže super, jsme hned vyrazily někam na jídlo. Volba padla na KIOSK, kde jsme poseděly na krásné zahrádce. Jídlo bylo výborné a stejně tak kafe. Celý výlet jsme pojaly extra odpočinkově, takže jsme se nikam nehonily a užívaly si atmosféru města. Po jídle jsme se šly projít do centra, nakukovaly do obchodů, NANUSHKA je must visit. Nádherné oblečení, dokonalý interiér obchodu a roztomilá kavárna součástí. Z chození nám klasicky trochu vyhládlo (čti : honila mlsná), takže jsme si sedly do Marty's kitchen&bar , který mě naprosto dostal svým interiérem. Vše jsem nafotila, nebojte. Po sladkém posilnění jsme se ještě procházely dál městem a jelikož Mazeltov, kam jsme chtěly na jídlo, zrovna procházel rekonstrukcí, zvolily jsme na večeři jejich sesterskou restauraci, mexickou Tereza. Ta sídlí ve vnitrobloku plném světýlek a má skvělou atmosféru. A ty margarity, mňam!

mystery-hotel-budapest
kiosk-budapest
kiosk
iced-latte
kiosk-budapest
budapest
budapest-tram
budapest
budapest
nanushka-budapest
nanushka
nanushka-store
nanushka-cafe
martys-budapest
martys-budapest
martys-budapest
martys-budapest
martys-budapest
ootd
budapest
budapest
budapest-architecture
tereza-budapest
tereza-budapest
tereza-budapest
tereza-budapest
tereza-budapest
mystery-hotel-budapest

2.den
Po snídani jsme nafotily fotky ve spa (výsledné najdete na mém Instagramu) a na střešní terase, která už ale bohužel kvůli počasí nebyla v provozu. A pak jsme vyrazily na Fisherman's bastion (Rybářská bašta), což je asi má nejoblíbenější stavba v Budapešti a ze které je krásný výhled na město. Pak jsme se pěkně dlouhou procházkou prošly dolů přes Széchenyiho řetězový most zpět k centru. Cestou k parlamentu jsme narazily na nádhernou kavárnu/restauraci Borze , kde jsme doplnily energii výbornými dorty a kávou. Kavárna má krásný interiér a já si připadala jak v Paříži. Pak jsme došly k budapešťskému parlamentu, který je jednou z nejstarších vládních budov v Evropě a je naprosto fascinující. Od něj jsme se vydaly podél řeky zpět. Cestou narazíte na břehu na šedesát párů železných bot, jde o památník který připomíná smrt Židů v Budapešti za druhé světové války a je to opravdu dost silné místo. Odpoledne začalo pršet, takže jsme se na chvíli schovaly v Central market hall, což je takový zastřešený farmářský trh plný malých stánků s ovocem, zeleninou a místními specialitami. Připravte se ale na pořádné davy turistů. Když jsme si celou halu prošly, shodly jsme se na tom, že bysme si daly pizzu a zamířily tak na večeři do Trattoria Pomo D'oro. Přejedené už jsme si pak zvládly jen zavolat taxi a v hotelu se naložit s knihou do vířivky.

mystery-hotel-breakfast
fishermans-bastion
Budapestdiary
budapest
budapest
borze-budapest
borze-budapest
borze-budapest
budapest-parliament
budapest
shoes-memorial
budapest
market-hall-budapest
budapest-market
budapest-market
pomo-doro-budapest

3.den
Vlak nám jel až kolem čtvrté hodiny, takže jsme měly i třetí den spoustu času. Po snídani jsme si nechaly kufry na hotelu a šly si ještě užít města. Bohužel už se docela ochladilo a fučel vichr, ale sluníčko se ukázalo. Prošly jsme si luxusní ulici Andrássy, kde najdete spoustu obchodů a krásných kaváren. Chodily jsme, kam nás nohy nesly a na oběd jsme si daly skvělé quesadilly opět v restauraci Tereza. Cestou zpět k hotelu jsme si pak sedly na kafe do Callas cafe&restaurant, kde mi z interiéru spadla brada a ta zahrádka ve francouzském stylu! No a pak už nastal čas vrátit se zpět k povinnostem👋

mystery-hotel
ootd
budapest
budapest
Budapest
Budapest
Budapest
tereza-budapest
callas-cafe-budapest
callas-cafe
callas-cafe
budapest
Budapest

SHARE:

2 komentáře

  1. Verunko, krásné fotky. Budapest je nádherná. Čím fotíte a jak jste se fotit učila? Pak by mě ještě zajímalo, odkud máte tu dokonalou puntíkatou sukýnku. díky Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, hezký den :)
      Moc děkuji! Fotím na iPhone 8+ a vše jsem se učila tak způsobem pokus omyl :) To puntíkaté jsou šaty ze Zary, jen jsem přes ně dala tričko.

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig