czech lifestyle blog

středa 26. února 2020

Jak na odličování

spravne-odlicovani

Krásný den! Dnes mám pro vás konečně článek na téma odličování. Co to znamená dvoufázové odličování? Jaké jsou mé oblíbené produkty? Jak při odličování postupovat? To všechno zjistíte, když budete číst dál. Původně jsem článek měla pojmenovaný "správné odličování", ale nechci tvrdit, že způsob jakým ho provádím já, je ten jediný a správný. Každému z nás samozřejmě můžou vyhovovat jiné věci, ale mně osobně se poté co jsem se začala odličovat ještě pečlivěji, tedy tak, jak popisuji v článku, krásně vyčistila pleť od malých podkožních pupínků, se kterými nešlo nic a celkově je pleť rozjasněnější, má krásný glow, čistší a jemná.

Celý tenhle proces odličování vychází z deseti kroků korejské péče (zajímal by vás článek i přímo jen o ní?) o pleť a když se podíváte na pleť korejek, je myslím zřejmé, že moc dobře vědí co dělají. Sice vám to zabere o pár minut déle než odlíčení se napuštěnými ubrousky, které stáhnou z obličeje pouze malé procento nečistot a ještě ani nejsou rozložitelné v přírodě, ale věřte mi, že výsledky stojí za to. Také si prosím pamatujte, že zdravá a hezká pleť vyžaduje PRAVIDELNOU péči a trpělivost.

A ještě dva tipy, odličujte se co nejdříve po příchodu domu, neodkládejte to až na "před spaním" a zkuste se vyhnout odličování ve sprše, tam totiž většina z nás používá hodně teplou vodu, která není vhodná na jemnou kůži na obličeji a může ji zbytečně vysušit.

Připraveni?

1. Olejový cleanser
Co nejlépe rozpustí makeup, maz a SPF na naší pleti? Olej! Proto je prvním krokem při čištění důležitý produkt na olejové bázi. Já mám několik oblíbených, které střídám, ale aktuálně jsem moc spokojená s Erborian 7 herbs solid cleansing oil  a odličovacím sérem od Renovality. Produktu stačí malé množství, které vmasírujete do pleti a necháte dvě minuty působit. Následně si do rukou naberete trochu vody a s její pomocí olej na tváři emulguje a jde tak lépe odstranit/smýt.

erborian-cleansing-oil

2. Krémový cleanser
Po oleji přichází na řadu druhý čistící produkt - gel. Ten odstraní zbylé nečistoty a olej, který na tváři mohl trochu zůstat. Mým nejoblíbenějším je Avéne cleanance hydra zklidňující čistící krém, který je k pleti super šetrný a přesto udělá co má. Gel/krém pak z pleti odstraním pomocí látkového tamponku nebo mušelínového ubrousku, které zároveň působí jako jemný peeling a z pleti důkladně odstraní zbytky produktů a navíc, přestat používat jednorázové vatové tamponky je skvělý krok k "zelenějšímu" způsobu života!

avene-cleanance
ubrousek-na-odliceni

3. Toner
Produkt sloužící k hydrataci a přípravě pleti na aplikaci dalších produktů. Pokud chcete aby váš toner zároveň bojoval proti vráskám a byl tak více účinnějším produktem, volte ty s AHA a BHA kyselinami. Můj oblíbený toner na večerní použití je Purity Vision Rose růžová voda a Weleda Cleaning Care čistící pleťová voda pro všechny typy pleti. Nejlepší způsob aplikace toneru je jemné vklepání ho do pleti pomocí prstů.

Po těchto krocích by vaše pleť měly být důkladně čistá a připravená na další péči!

toner-weleda
bio-ruzova-voda

Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená. 

SHARE:

12 komentářů

  1. Od te doby co používám nejdřív olej a pak až gel mám mnohem lépe odlicenou pleť ☺️ Je to ten nejlepší typ ever!
    Kris.tynka

    OdpovědětVymazat
  2. Veru, kam chodíš na nehty a na gel? Gel lak? Dekuji, mas je nádherné😍
    Na Tvoje doporučení jsem šla na hydrafacial, na jakou přesně proceduru chodíš ? Nejsem si jista, ze ten silný Peeling mi děla dobře🤔😅
    Krásný den, Lola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Loli, o nehtech jsem nedávno psala u téhle fotky, tak se mrkni: https://www.instagram.com/p/B8JIERLpfrn/

      Chodím na klasický hydrafacial+peptidy, pokud na tebe je peeling silný, paní kosmetička ti může dát i verzi pro úplně citlivou pleť, stačí jí určitě říct :)

      Vymazat
  3. Ahoj Veru,olejový čistič už jsem na tvou radu zařadila do své každodenní péče a je to znát😊Zajímalo by mě,čím odličuješ oči?Pořád nemůžu objevit nějaký geniální odličovač na řasenku😁Měj se krásně,Niki😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Niki, to mám radost :) Co se týká odličování očí, mně to tak nebaví, že si řasenku dávám tak jednou za týden :D používám tenhle odličovač od Avene a jsem spokojená : https://www.notino.cz/avene/skin-care-dvoufazovy-odlicovac-pro-citlive-oci/

      Vymazat
  4. Ahoj Veru,
    přiznám se, že ohledně odličování stále trochu tápu. Pochopila jsem, že olejovým odličovačem můžu odlíčit i oči, je to tak? Nebo mám olejem a gelem vyčistit pouze tvář a na oči použít oční odličovat?
    Zároveň se chci zeptat, jak mám postupovat s následnou péči. Odličuju se předtím, než jdu do spechy, což bývá okolo sedmé hodiny večer. Pak mám nějaký domácí večerní program jako krabičkování na další den, balení věcí, seriál apod. Pak jdu do koupelny znovu a kromě čištění zubů jsme zvyklá ještě pečovat o pleť, můžu ale rovnou začít péčí nebo bych měla pleť ještě čistit?
    Napadlo mě, že před sprchou použiju olej a gel a před spaním toner a všechny ty séra a krémy, je to takhle ok?
    Moc díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, pokud ti to vyhovuje, klidně používej olej i na odličování očí, mně to moc příjemné není, tak je odličuju samostatně přímo na to určeným odličovačem :) Co se pak týká té následné péče, myslím že by bylo nejlepší séra/krémy/.. aplikovat po sprše, ať mají hezky před spaním čas se vstřebat do pleti a mohou působit déle, přeci jen spoustu produktu se pak otře při spaní o polštář :)

      Vymazat
  5. Ahoj Veru, kam bys prosím zařadila face cleaner od inlight? Jsem teď zvyklá sundat make-up čistícím gelem a pak dát na pár minut inlight. Následně sundat růžovou vodou a další péče. Mělo by to být spíš obráceně nebo je nejlepší zvolit místo inlight čistý olej? Inlight mi přijde divné dávat na pleť s makeupem a pak tam tuto směs nechávat působit, proto se první snažím make-up odlíčit. Moc děkuji za názor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já ho vždycky používala jako první krok v odlíčení. Nanesla, tak minutku s ním promasírovala obličej a ještě tak minutku nechala na obličeji ať opravdu rozpustí makeup a pak jsem jako druhý krok dávala gel :)

      Vymazat
  6. Ahoj, poslouží jako dvoufazove odlicovani nejprve použít odličovací emulzi a poté gel?(zatím používám pouze gel od CeraVe a přemýšlím, že bych si pořídila i tu emulzi, ale nevím, jestli to není vlastně skoro to stejné, jen emulze vhodnější pro sušší pleť). Nebo emulze nemůže v tomto nahradit vyloženě olejový cleanser? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, olejový cleanser nic nenahradí, oleje dokáží rozpustit makeup a spf jako nic jiného :)

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig