czech lifestyle blog

pondělí 24. února 2020

Péče o tělo

body-care

Krásný den! Péči o tělo zase tak moc často nezmiňuju a to je tak důležitá. Hlavně teď v zimních měsících, kdy je naše pokožka samozřejmě vystavená nepříznivějším podmínkám, je důležité jí věnovat té pozornosti o trochu víc. Já bych vám dnes ráda ukázala produkty, které používám já a jsem s nimi moc spokojená. Péče o pleť i o tělo je pro mě mou oblíbenou formou relaxu a jde o rutinu, na kterou se každý den těším.

Kartáčování / dry brushing
Kartáčování pokožky na sucho je starou technikou, která přináší spoustu benefitů. O co tedy jde? Kartáčem (já ho kupovala v DM) přejíždíte po pokožce, kartáčujete, směrem ke srdci, začnete od nohou a postupujete směrem nahoru. Ideálně každý den před sprchováním. Co tedy při jeho pravidelném praktikování můžete očekávat? Jemnější pokožku, která je zbavená odumřelých buněk a suché kůže, podpoření lymfatického systému a tudíž detoxikace a zlepšení celulitidy, které opět souvisí s rozprouděním lymfy.

Peeling
Druhou cestou jak se zbavit odumřelé kůže, zjemnit pokožku těla a hezky ji rozzářit a prokrvit, jsou peelingy. Ten stačí používat 1-2x týdně a slibuji že na své pleti uvidíte rozdíl. Já mám momentálně oblíbený revitalizující citrusový peeling od značky Organic Essence, který je úžasný i tím, že celé balení je zero waste-plně rozložitelné v přírodě.

Gua sha
Jedna z prastarých technik tradiční čínské medicíny, která má na tělo opět řadu pozitivních účinků.  Funguje na principu léčby zdravotních problémů a estetických nedokonalostí prokrvením pokožky a rozpohybováním energie v těle. Kámen slouží k masáži těla s cílem detoxikace, odstranění svalového napětí, zmírnění celulitidy, eliminaci červených žilek a při pravidelném používání k lepší kvalitě pokožky. Pozitivně také působí na krevní oběh a činnost lymfatického systému. Tělo před použitím namažte olejem nebo tělovým máslem a masírujte vždy mírným tlakem směrem ze spodu nahoru. Já mám masážní Gua Sha z růženínu od české značky Smyssly. Vím, že na čínských eshopech najdete podobné za méně než poloviční cenu, ale většinou se jedná o pouhé napodobeniny kamenů.

Oleje 
Jak jsem psala v předchozím odstavci, Gua Sha nejlépe funguje když se používá v kombinaci s tělovým olejem. Já jsem nedávno dostala k vyzkoušení Vyživující olej na tělo od krásné přírodní značky C.Lavie, kterou u nás prodává Wonderful. Klíčovými ingrediencemi jsou meruňkový, perilla a švestkový olej, které pokožku zanechají hebkou vyživenou a hydratovanou. Mým druhým oblíbeným olejíčkem je pak Weleda Březový olej na celulitidu. Ten vyhlazuje a zpevňuje pokožku, aktivuje v ní látkovou výměnu a nejenže zlepšuje stav celulitidy, ale také působí preventivně proti jejímu vzniku/zhoršení.

Krémy
Miluju tělové oleje a v těsném závěsu za nimi jsou našlehaná tělová másla. Skin Food Body Butter už mám asi třetí balení. Baví mě jeho velké balení, které vydrží opravdu dlouho. Lehounce se roztírá a to i přesto, že má takovou hutnější strukturu a lehce vstřebává, což prostě všichni chceme, že jo. Vůni Skin Food krému miluju a tělové máslo voní stejně dokonale. Také obsahuje bambucké a kakaové máslo, měsíček a heřmánek, samé mé oblíbené ingredience, které vám na počkání vykouzlí dokonale vyživenou pokožku.
Druhým oblíbencem je Tělový krém od Ink nurse, který je sice primárně určen na péči o tetování, ale já ho používám na celé tělo a zbožňuju ho. Na rozdíl od másla má lehké krémové složení, které se lehounce roztírá a vstřebává. Já z něj cítím vůni zeleného čaje, kterou mám hrozně ráda a pokožka je hned projasněnější a krásně hydratovaná.
A posledním produktem je Bio bambucké máslo od Purity Vision, které používám párkrát do týdne, když chci pleti dopřát fakt extra porci výživy a hloubkové hydratace a nebo v kombinaci s Gua Sha masáží. Bambucké máslo je mastnější a vstřebává se trochu déle, ale pokud vám to nevadí a chcete si pokožku v zimě opravdu hýčkat, pak ho můžu jen doporučit. 

body

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig