czech lifestyle blog

pondělí 29. června 2020

Letní must-haves

summer-essentials-notino

Krásný den! Vím, že se to tu teď jen hemží kosmetickými články, ale slibuju, že to zase proložím i jinými a budu publikovat častěji. Jen poslední dobou nebyla taková chuť a motivace, ale to už je pryč. Teď ale zpět k dnešnímu článku! Je plný kosmetických produktů, které toto léto nedám z ruky a ke každému vám napíšu proč. Jdeme na to?

O pokožku je samozřejmě nutné se starat celoročně, ale v létě je to možná ještě o fousek důležitější. Denně je vystavena sluníčku, koupeme se v chlorované vodě v bazénech, ve slané vodě v moři, více se potíme,.. Já jsem tedy vybrala několik produktů, které pleti uleví a předejdou případným škodám.

Aésop skin ochranný balzám na rty SPF 30. Od téhle australské značky jsem toho zatím moc nevyzkoušela, ale jejich produkty mě lákají už dlouhou dobu. Na léto jsem sáhla po balzámu na rty, který má navíc SPF 30 a brání jemnou kůži před UVA i UVB zářením. Před sluncem si chráníme tělo a obličej, ale na rty mi přijde že spoustu lidí zapomíná. Zkuste tedy příště vybrat produkt s SPF. Balzám obsahuje mimo jiné ricinový, jojobový a slunečnicový olej, které zvláčňují a regenerují rty, takže už žádné suché šupinky a nepříjemné pálení.

Renovality Original Series tělový balzám s čokoládou . S produkty od Renovality jsem nikdy nešlápla vedle, takže na tenhle jsem se moc těšila. Vděčím mamce za to, že mě naučila, jak je důležité se o pokožku těla denně starat a já si tak vždy po koupeli/sprše užívám svůj rituál, kdy si mažu celé tělo. Věřte mi, že už po pár dnech pravidelného mazání uvidíte rozdíl v kvalitě a hydrataci. Tělový balzám nádherně voní po čokoládě a já mám co dělat, abych neochutnala. Má čistě přírodní složení a obsahuje například kakaové máslo, včelí vosk a mandlový olej, takže samé super pečující ingredience. Doporučuji použít například po celém dni na sluníčku.

La Roche-Posay Serozinc uklidňující sprej pro citlivou a podrážděnou pokožku jsem chtěla vyzkoušet už takovou dobu, protože jsem na něj slýchala chválu ze všech stran. Termální vody ve spreji pro vás asi nejsou žádnou novinou, ale tahle je pro mě ještě lepší volbou jelikož obsahuje sulfid zinečnatý, který je perfektní pro mastící se pleť se sklonem k akné. Ten aktivně pomáhá proti jeho projevům, čistí pleť, zklidňuje podráždění a zabraňuje nadbytečné tvorbě mazu. Sprej funguje i na zklidnění pleti po spálení na sluníčku, na spáleniny, vyrážky, podráždění po holení, osvěžení pleti během dne, zafixování makeupu,...

Nuxe Huile Prodigieuse Or multifukční suchý olej se třpytkami na obličej, tělo a vlasy už je myslím takovým kultovním produktem. Já suché oleje miluju a v kombinaci s opálenou pokožkou jsou podle mě nádherné. Tenhle od Nuxe příjemně voní a obsažené jemné třpytky krásně rozjasní kůži a na sluníčku se krásně odráží. Já ho nejčastěji používám když jdu večer do města, kdy ho aplikuju na odhalená místa na těle, jako jsou ruce, nohy a pokožka pak vypadá krásně svěže, opáleně, zdravě a projasněně. Případně také nanesu kapku do vlasů a ty jsou pak nádherně provoněné a mají lesk.

Natura Siberica Wild Herbs and Flowers živé vitamíny na tělo a vlasy. Produkt od ruské organické značky mě zaujal svým popiskem a přihodila jsem ho tedy k objednávce. Jde o lehký gel ve formě spreje, který můžete nastříkat buď na tělo nebo do vlasů. Produkt regeneruje chrání, hydratuje a vyživuje a to díky obsahu spousty vitamínů a pečujících látek a je lehce vstřebatelný. Obsahuje také mikrogranule s účinnými látkami, které se při kontaktu s teplou pokožkou rozpustí a okamžitě ji hydratují. Produkt nemá žádnou vůni, což mě trochu překvapilo, ale nijak mi to nevadí. Nejvýraznější složkou jsou extrakty z bobulovin, jako je moruška severní a ostružina, které jsou bohaté na vitamin C. Ten obnovuje pokožku a zlepšuje její elasticitu. Regeneraci pokožky vlasů má pak na starosti jerlín japonský a růže dahurica, které zároveň chrání před nepříznivými vnějšími vlivy.

notino-summer

Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená. 

SHARE:

1 komentář

  1. Ty jo, ten Nuxe olej na mě už několik let pořád někde vyskakuje. Já jsem naprostej milovník třpytek na těle. Přijde mi to na ženském těle sexy a fakt pěkný. Já si přijdu jak bohyně pak😂. Mně stačí většinou úplně obyčejný krémy nebo spreje, kde jsou třpytky. Aspoň se pak nebojím to používat, protože mě nedrží ta myšlenka "musím si to šetřit".

    Jinak co se týká těch rtů, máš pravdu. Lidé na ochranu zapomínají a já jsem bohužel jedna z nich. Většinou si při natírání obličeje natřu rty, ale jinak nic :(.

    Verča ze Ztracena v Praze | KDYŽ SI ZAMILUJETE KABELKU A DŽÍNY... | OOTD

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig