czech lifestyle blog

čtvrtek 11. června 2020

Top 5 | květen

top
Krásný den! Blogu v poslední době nevěnuju tolik času, kolik bych chtěla, takže to mám v plánu napravit a pokud máte tipy na články, které byste si tu rádi přečetli, sem s nimi! Dnes to bude o pěti produktech, které jsem si oblíbila v minulém měsíci a ze všech jsem nadšená!

1. Aloe Vera extrakt
Aloe patří k mým oblíbeným složkám v kosmetice a dokonce si doma občas z rostlinky kousek uříznu a použiju na pleť. Když jsem při brouzdání na biooo.cz narazila na tenhle produkt od značky Nobilis Tilia, hned mě zaujal a objednala jsem si ho. Jde o bylinný olejový extrakt z listů Aloe vera, který změkčuje, zklidňuje a zvlhčuje pokožku. Rostlinka má spoustu úžasných vlastností, čistí, působí protizánětlivě (proto je výborná i na problematickou pleť) a pomáhá i při obnově tkání a rychlejší regeneraci různých poranění, jako například spálenin i jizviček. Vyhovuje mi olejová konzistence extraktu, který se velmi rychle vstřebává a pleti dodá pořádnou porci minerálních látek a vitamínů potřebných pro její čistotu a zdraví.

2. Čistící olejový balzám
Tenhle produkt od značky Mádara byla láska na první použití. Perfektní produkt pro dvoufázové odličování. Má moc příjemnou konzistenci a stačí ho do nalíčené pleti vmasírovat malé množství a následně smýt navlhčenou žínkou. Balzám krásně voní a perfektně rozpustí makeup i spf, ale zároveň respektuje a obnovuje ochranný lipidový film pleti, takže se nemusíte bát jejího vysušení a pnutí. Z pečujících látek zmíním třeba pupalkový olej, mandlový a nebo vitamin E. Po odlíčení je pleť krásně jemná, čistá a projasněná.

3. Pleťový olej 
Pleťový olej od české značky Yage organics, která je na trhu zatím docela nováčkem, si mě hned získal. Rostlinný elixír obsahuje kombinaci bio nekomedogenních za studena lisovaných olejů, nemusíte se tedy bát žádného ucpávání pleti. Oleje byly speciálně vybrané pro obnovu a oživení pleti. Zároveň se stimuluje produkce kolagenu, aktivně působí proti vráskám, vyživuje, hydratuje, projasňuje a chrání. Já olej používám párkrát do týdne na noc a vždy se ráno nestačím divit jak je pleť nádherná. Na dotek krásně jemná a zářící zdravím, takže jsem zvědavá na výsledky po několika měsících, vypadá to totiž na takový malý zázrak v lahvičce.

4. Salicylic acid 2% masque
O téhle masce od The ordinary už jsem na blogu psala (články o kosmetice The Ordinary a mých oblíbených produktech najdete TU) a musím ji zmínit znovu. Obsahuje kyselinu salicylovou, čistící uhlí a jíly a během deseti minut nádherně vyčistí pleť, projasní ji, vytáhne černé tečky a nečistoty z pórů. Už po prvním použití vidíte rozdíl a doporučuju ji používat jednou týdně. Já se na ni vždy těším!

5. Koloidní stříbro
Produkt, který jsem chtěla vyzkoušet už dlouho. Koloidní stříbro je perfektním a účinným přípravkem pro povrchovou péči o problematickou pokožku. Má antimikrobiální účinky a odstraňuje drobné kosmetické nedostatky. Já ho používám párkrát do týdne na dočištění pleti a hlavně poté co si na obličeji něco rozmačkám. Pleť je pak krásně zklidněná a rychleji se hojí. Použít ho můžete také na drobná povrchová zranění pokožky jako jsou například spáleniny, zarudnutí od slunce nebo podrážděná pokožka.

top-5

SHARE:

3 komentáře

  1. Děkuji za tipy! Já jsem právě na tvé doporučení koupila masku od The Ordinary a je super, také jí ráda používám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji Veru. Sleduji Tě ještě z dob, kdy jsem byla v pubertě, teď je mi třicet. Pamatuji si ještě tvůj minimalistický vzhled blogu s malinkami, a vždycky, vždycky si nám, čtenářům, měla co nabídnout, ikdyž jsme ti dlouho neviděli do Tvého krásného obličeje. Jsi má nejoblíbenější blogerka a vždy se těším na další články.
    Přeji mnoho dalších úspěšných let! :)
    Markéta

    OdpovědětVymazat
  3. The Ordinary je moje nejoblíbenější pečující kosmetika. Ale masku si od nich nekoupím. Koukala jsem na složení a shlédla pár videí a asi to není nic pro mě.

    Ale třeba to aloe a koloidní stříbro je super. O tom by se mělo dozvědět více lidí, protože jsou to poklady.

    Verča ze Ztracena v Praze | KDYŽ SI ZAMILUJETE KABELKU A DŽÍNY... | OOTD

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig