czech lifestyle blog

středa 21. dubna 2021

Hair care / updated



Krásný den. O vlasech jsem na blogu nepsala delší dobu, tak bych vám dneska ráda představila pár produktů, které jsem si aktuálně oblíbila a zároveň tak odpovím na vaše otázky. Začnu tím, že geneticky mám dané zdravé vlasy a navíc si je nebarvím, takže nejsou nijak zatěžované. Jediné co mě "trápí" je že se mi hodně mastí, takže pro můj dobrý pocit si je umývám buď každý den a nebo ob den. Asi tedy tušíte, že moje spotřeba šamponů je tak docela velká a mám jich už vyzkoušené desítky. Jednou z mých nejoblíbenějších značek se velmi rychle stal Kevin Murphy. Jejich produkty jsou vytvořeny tak, aby vlasy posilovaly, regenerovaly a zároveň je nezatěžovaly, což se díky obsahu výborných účinných složek daří. Suroviny jsou pěstované organickýcm způsobem nebo firmy při jejich sklizni používají ekologické techniky, aby byla zajištěna co nejvyšší kvalita. A ještě jedna zajímavost a krásný krok - obaly jsou vyrobené z plastu vytaženého z oceánu. Ale teď zpět ke konkrétním produktům. Moji nejoblíbenější jsou aktuálně šampony Repair me wash, který dodá nádherný objem a vlasy jsou po něm dokonale hebké a lesklé. Více info k němu najdete tu. Druhým šamponem je pak Scalp spa wash, micelární šampon, který šistí vlasy i pokožku hlavy a zároveň ji zklidňuje a hydratuje. Více tu. A čištění se týká i třetí produkt, který bych ráda zmínila - Scalp spa scrub. Peeling na pokožku hlavy, který jemně odstraňuje nečistoty z pokožky hlavy, čímž podporuje její zdraví a růst vlasů. Pokud vás produkty Kevin Murphy zaujaly, tady se můžete na mapce podívat na vaše nejbližší studio, které s nimi pracuje a kde je můžete zakoupit.

A ještě jeden šampon zmíním. Plastic free balení, šampon ve formě prášku od značky Awake Organics, který jsem kupovala na eshopu Pravá Já. Šampon yb měl odpovídat cca 300ml balení klasického. Přiznávám se, že jsem se začátku byla k práškové formě docela skeptická, ale velmi příjemně mě překvapil. Stačí malé množství prášku v dlani smíchat s vodou a poté vmasírovat do vlasů. Šampon krásně bohatě napění a vlasy jsou po jeho použití dokonale lesklé, voňavé a čisté.

Na rozčesávání vlasů už pár let nepoužívám nic jiného než Tangle Teezer a to konkrétně Wet detangler, který perfektně a bez tahání rozčeše i mokré a nepoddajné vlasy aniž by je poškodil. Příjemně se díky rukojeti drží v ruce, takže mi pořád nepadá jako klasický TT. Navíc je super lehký a praktický i na cestování.

Masky na vlasy se přiznávám trochu flákám. Jestli chcete vidět výsledky, doporučuju je používat aspoň jednou za týden. Má oblíbená je Korres Almond & Lineseed vyživující maska pro suché a poškozené vlasy. Produkty Korres mám hrozně ráda a to už opravdu x let a zatím nebyl žádný, který by mi nevyhovoval. Maska obsahuje extrakt z mandlí a lněných semen, které dodávají vlasům potřebnou hydrataci. Bambucké máslo zase intenzivně působí proti lámání vlasů a třepení konečků a vlasy jsou po ní hezky uhlazené.

Pak samozřejmě nesmí chybět olejíček. Vlasový Olej Renohair od Renovality jsem si zamilovala já i mamka. Jde o pečlivě namíchanou směs olejů (dýňový, ricinový, serenový, levandulový, cedrový a rozmarýnový), která podporuje růst vlasů a jejich posílení. Pipetkou nanesete olej ke konečkům navlhčených vlasů, promasírujete a ideálně přes noc necháte působit. Vůně je hodně intenzivní, takže si na ni možná musíte chvilku zvykat, ale pokožka hlavy i vlasy vám poděkují.

A posledním produktem, který jsem bohužel na fotku zapomněla, je Bezoplachová péče o dlouhé vlasy L´Oréal Paris Elseve Dream Long Sleek. Jde o hrozně příjemné lehounké sérum bez silikonů, které se hned vstřebává. Dávám necelé dvě pumpičky po umytí vlasů, ještě před fénováním. Sérum vyživuje vlasy po celé délce a poskytuje jim termo ochranu, není vůbec mastné, vlasy jsou během úpravy chráněné a po vyfénování na dotek výrazně hebčí a nádherně lesklé 



SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig