czech lifestyle blog

čtvrtek 6. května 2021

Ingredients / Zinek, šněčí extrakt


 Krásný den, jsem tu s dalším článkem zaměřeným na ingredience v kosmetice, který vznikl ve spolupráci s Notino. Dnes se trochu blíže podíváme na zinek a o šnečí extrakt. Ten druhý vám možná bude znít všelijak, ale věřte mi, že ho ve své kosmetické rutině chcete. Já na ani jednu z ingrediencí nedám dopustit a samozřejmě vám představím i mé oblíbené produkty, které je obsahují.

ZINEK

Možná ho spoustu z vás bere jako doplněk stravy, jelikož má pro tělo tenhle minerál obrovské množství benefitů a to především pro naši pleť. Stejně tak je pro ni ale prospěšný v kosmetických produktech. Obzvlášť ho ocení problematická pleť a pleť s akné. Pokud máte citlivou pleť a žádné pupínky vás netrápí, ve své kosmetické rutině ho nepotřebujete. 

Co je zinek?

Jde o minerál, který je nezbytný pro správné fungování několika tělesných funkcí včetně posílení a rovnováhy imunitního systému, hojení ran, posiluje obranyschopnost organismu, podporuje růst, je nezbytný pro tvorbu bílých krvinek, ovlivňuje vidění a je nedílnou součástí každé naší buňky. Z potravin ho můžete lehce získat například z červeného masa, vajec, ořechů, luštěnin, semínek. A na trhu samozřejmě najdete i mnoho kvalitních doplňků stravy, které jej obsahují.

Při aplikování zinku lokálně, produktů obsahujících oxid zinečnatý, bylo zjištěno že minerál chrání pokožku a pomáhá při hojení a regeneraci ran. Oxid zinečnatý se velmi často vyskytuje v kvalitních opalovacích krémech a to díky jeho schopnosti odrážet slunce a vytvářet bariéru mezi pokožkou a škodlivými slunečními paprsky. Zinek (oxid zinečnatý) tedy spadá do kategorie fyzických neboli minerálních ochranných faktorů, které zůstávají na povrchu pleti. Ty poskytují dostatečné krytí a jsou odolnější vůči setření. 

benefity:

I když mezi ně nespadá, funguje jako antioxidant. Je součástí "obranného týmu" naší pokožky, 

Pomáhá léčit a omlazovat pokožku. Chrání před infekcí, působí antibakteriálně.

Reguluje tvorbu mazu=méně ucpaných pórů=méně zánětů.

Efektivní ochrana před sluncem. Já sama na opalovací krémy s jeho obsahem nedám dopustit.

Zinek může být velmi nápomocný v boji proti lupům a svědící pokožce hlavy. Pyrithion zinečnatý je aromatická sloučenina zinku, která je známá pro svůj pozitivní vliv na zmírnění projevů psoriázy. Je jednou z nejběžnějších a uznávaných složek pro léčbu a minimalizaci zarudnutí a svědění. Také pomáhá při léčbě lupů a nadměrném mastění vlasů.

Urychluje hojení vyrážek a podobných neplech. Snižuje zánět, stimuluje produkci nových buněk. Je také anti-mikrobiální a rychle pokožku zklidní.

produkty:

Serozinc čistící a zmatňující sprej pro mastnou pleť. Sprej obsahuje sulfid zinečnatý a je speciálně navržen tak, aby působil proti hlavním známkám mastné pleti se sklonem k akné a na podrážděnou pleť. Já ho používám jako tonikum po čištění pleti a nebo přes den na osvěžení pleti. Sprej se dá krásně použít i pod makeup, jen cca 2-3 minutky počkejte na jeho vstřebání a následně osušte zbytky a naneste hydratační krém.

Revolution Skincare Blemish Zinc & Niancinamide noční péče proti akné. Na tenhle produkt jsem byla dost zvědavá. Jde o vodičku s obsahem niancinamidu, oxidu zinečnatého a alantoninu. Tahle kombinace přesně cílí na problamatická místečka a pracuje na předcházení vzniku pupínků, snižuje začervenání těch stávajících, zabraňuje zanícení pórů a reguluje tvorbu kožního mazu. Já ho nanáším lokálně přímo na jednotlivá místa, která mě trápí a do rána jsou vyrážky zklidněné, méně bolestivé a začervenání a zánět je o poznání menší.

Uriage Beriéderm Cica-Cream with Copper-Zinc reparativní krém s obsahem mědi a zinku. Jde o první produkt o téhle značky, který jsem vyzkoušela a hned si mě získal. Krém je ideální volbou pro péči o podrážděnou pleť trpící diskomfortem. Okamžitě po nanesení vytváří na pleti ochrannou vrstvu, je hypoalergenní, podporuje obnovu pleti a zklidňuje ji. Obsahuje termální vodu Uriage, oxid zinečnatý, glukonát měďnatý, D-Panthenol a kyselinu hyaluronovou. Já ho používám i na suchou pokožku rukou a k péči o jizvu z operace slepáku.


ŠNĚČÍ EXTRAKT

Že vám to zní trochu divně a ještě navíc si ho dávat na obličej? Přesvědčím vás proč byste měli. O jeho úžasných benefitech pro pokožku se nejprve přesvědčili šněčí farmáři (ano, to opravdu existuje), kteří si všimli že po manipulaci se šneky mají nádherně jemnou pokožku na rukou. Do té doby se šněčí extrakt používal pouze na popáleniny jako alternativa běžným přípravkům. Jeho unikátní složení obsahuje sedm složek pomáhajících udržet pleť zdravou a krásnou : allantonin, kolagen, elastin, kyselinu glykolovou, kyselinu hyaluronovou, vitamin E a protein. Nejenže tedy působí jako skvělý antiaging, ale je výborný i v boji proti akné a jizvám. Najdete ho hlavně v korejské kosmetice, která už je lehce k sehnání i u nás. Například COSRX produkty jsou velmi vychvalované.

benefity:

Hydratuje

Vyhlazuje jemné vrásky

Zlepšuje vzhled jizev

Napomáhá produkci kolagenu

Obsahuje vysoký podíl antioxidantů

Zklidňuje zánět

produkty:

Cosrx Advanced Snail 96 Mucin pleťová esence se šněčím sekretem. 96% šněčí filtrát spolu s dalšími hydratačními ingrediencemi pleť dlouhodobě chrání, hydratuje, zlepšuje její pružnost, rozjasňuje a celkově zlepšuje její stav. Ta je pak dokonale hebká a rozzářená. Produkt u kterého jsem si na sto procent jistá, že si ho pořídím znovu.

Petitfée Gold & Snail intenzivní hydrogelová maska se šnečím extraktem. Hydrogelové masky mám ještě o fousek raději než ty plátýnkové, takže tahle mě hned zaujala. Plátýnkové a hydrogelové masky používám tak 2x do týdne a to hlavně když vidím že pleť ocení extra porci hydaratace. Maska hloubkově vyživuje a hydratuje, pleť je na dotek krásně hedvábně jemná a pružná. Já si většinou masku užívám během koupele a je to pro mě dokonalý relax.

Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená.


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig