czech lifestyle blog

středa 1. prosince 2021

Ruce jako vizitka

Už se možná opakuju, ale upravené ruce jsou podle mě naprostý základ a zároveň jedna z prvních věcí, které si na lidech všímám. Obzvlášť teď v zimě, kdy pokožka dostává vnějšími vlivy dost zabrat, je potřeba se na péči zaměřit ještě víc a proto bych se s vámi chtěla podělit o mé oblíbené produkty. Základ jsou krémy na ruce, těch já už mám vyzkoušené snad desítky a dokážu už tak vybrat mé favority. Pozornost je ale potřeba věnovat i kůžičce okolo nehtů a nehtům samotným, aby rostly pevné a zdravé, takže i zde mám pár tipů. Jdeme na to.

Nehty

I přesto že si na nehty nechávám dávat gelový lak, nezapomínám se o ně a jejich okolí starat. Prvním oblíbeným produktem je Vitamin E Nail & Cuticule Oil - vyživující olej na nehty s vitamínem E od značky Sally Hansen. Olejíček vyživuje nehty a nehtovou kůžičku. Stačí ho aplikovat malé množství a jemně vmasírovat, ideálně například před spaním. Dalším produktem je Nail & Cuticule Chamomile - intenzivní péče pro suché nehty a nehtovou kůžičku od Dermacol. Heřmánkový olej vyživuje nehty a nehtovou kůžičku, podporuje zdravý růst nehtů a zlepšuje jejich odolnost vůči poškození. Za mě je to i fajn tip na dárek třeba pro kamarádku nebo mamku. A posledním tipem je Citronové máslo na nehtovou kůžičku Burts Bees. Máslo vyživuje, zvlhčuje a změkčuje kůžičku, navíc i dokonale voní po citrusech. Obsahuje takové lahůdky jako je olej ze sladkých mandlí a kakaové máslo, citronový olej, vitamin E nebo slunečnicový olej a je 100% přírodní. 


Ruce

S mou spotřebou bych už bych se asi mohla považovat za experta na krémy na ruce. I kamarádky ví, že se na mě vždy můžou spolehnout a najdou ho v každé mé kabelce. A nejenom tam, jeden si vždy vozím v autě, několik jich mám u postele, na pracovním stole,.. Nesnáším suché ruce a v zimě jsou k tomu extra náchylné, to asi všichni víme. Vítr, chlad a na popraskaná suchá místa je zaděláno. Z mých oblíbených krémů jsem tak vybrala dva, které bych vám ráda doporučila. Weleda Mandle - krém na citlivou pokožku rukou. Má čistě přírodní složení bez syntetických konzervantů, barviv, parfemace a minerálních olejů, takže je opravdu i pro ty největší citlivky. Krém se okamžitě vstřebává, ruce zjemňuje, zvláčňuje a chrání. Druhým je pak CeraVe Repairing - obnovující krém na ruce. Značka, která poslední dobou zažívá velký boom, hlavně tedy jejich produkty na pleť. Ale zpět ke krému. Velmi intenzivně hydratuje, zklidňuje podráždění a podporuje regeneraci poničené kožní bariéry. Pokud vás tedy trápí suchá, hrubá nebo dokonce popraskaná pokožka rukou, bude pro vás tím pravým. Já ho používám tedy jako prevenci a ruce jsou díky jeho obsahu kyseliny hyaluronové a tří druhů esenciálních ceramidů dokonale jemné a chráněné. Krém je bez parfemace, snadno se roztírá a rychle vstřebává.


Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz  , ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená.

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig