czech lifestyle blog

úterý 1. února 2022

Top 5 / leden

Krásný den. Po dlouhé době bych chtěla na blog vrátit tuhle rubriku, tak doufám, že se vám bude líbit. Vždy půjde o 5 random věcí, které mě v uplynulém měsíci bavily nebo mi udělaly radost. 

Začnu s kosmetikou. I přesto že má pleť je mastnější, tak jí občas zima dá zabrat a projeví se to na ní. Hlavně v oblasti čela se mi občas vytvoří suché šupinky a je tak potřeba sáhnout po více hydratačních a výživnějších produktech. Z nich jsem si oblíbila dva krémy od značky Ecce Vita, kterou seženete například TADY. Prvním z krémů je Day Light. Denní krém, který má lehčí strukturu a neobsahuje žádné ingredience, které by ucpávaly póry, což je pro mě vždy u produktu důležité. Ve složení najdete například mandlový, avokádový a sezamový olej, extrakt z aloe vera, tulsi extrakt a spoustu dalších přírodních lahůdek. Pleť je vláčná, vyživená, zklidněná, hydratovaná a chráněná před vnějšími vlivy.

Druhým je City protect, který ocení všechny městské holky a ti, kteří tráví většinu času před obrazovkami. Ani v tomhle nanajdete žádné póry ucpávající ingredience, ale zato tam najdete aktivní látky chránící před mnoha druhy záření, například před UV, WiFi, modrým světlem, oxidativním stresem,.. Tenhle krém má o něco hutnější strukturu, ale i tak se velmi rychle vstřebává a je vhodný pro všechny typy pleti. Obsažené látky na pleti vytváří ochrannou bariéru, hloubkově hydratují, vyživují a zpevňují pokožku. 


Co se týká nákupů oblečení, pořizuju si teď nové velmi zřídka a když už, tak jen samé pohodlné kousky. Zima je dlouhá, nejvíce času stejně trávím doma a tak jsou to samé pletené kalhoty, pohodlné svetry a mikiny. Po dlouhé době jsem tak zabrousila na stránky H&M do mé oblíbené sekce Conscious a tam objevila tuhle boží mikinu. Mají ji i v modré a neodolala jsem jim. Super materiál, střih, barvy, nápis i cena. Už týden nenosím nic jiného.


Jeden tip na skvělé jídlo. S přítelem jsme pár dní zpět slavili výročí tři měsíce a chtěli zkusit něco nového. Volba padla na restauraci Zdeňka Pohlreicha - Divinis a doporučujeme všemi deseti. "Ravioly" z šunky Joselito s burratou byly perfektní a stejně tak dušená telecí líčka, která jsou specialitou šéfkuchaře. Restaurace má krásnou atmosféru a interiér a je krásným místem pro romantickou nebo narozeninovou  večeři,  a nebo prostě jen když máte chuť se trochu rozmazlit výborným jídlem.


S tím se pojí i to, že mi přibylo jedno nové pražské doma💛 a tohle bylo první kafe v něm a v krásném odpoledním slunci, kterého posledních pár měsíců moc nemáme.


Po dlouhé době jsem také oprášila můj THD ultrazvukový aroma difuzér a zvlhčovač vzduchu a dokoupila éterický olejíček, konkrétně jsem sáhla po tomhle na zklidnění, od české značky Nobilis Tilia, kterou mám moc ráda. Směs zmírňuje stres a napětí, navozuje příjemnou atmosféru, pocit klidu, napomáhá klidnému spánku a krásně jemně provoní celou domácnost.

SHARE:

1 komentář

  1. Aroma oleje od Nobilis jsou TOP. Nádherně provoní pokoj a mají léčivé účinky. Doporučuji.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig