czech lifestyle blog

sobota 29. ledna 2022

Eyes talk / péče o oční okolí


Nebudu vám říkat co musíte a nemusíte, to je v péči o pleť dost individuální, ale poradím vám, že na  oční okolí byste se měli zaměřit a věnovat mu extra péči. Kůže okolo očí je totiž nejtenčí a často toto místo s SPF krémem opomíjíme, takže se zde začínají tvořit vrásky, tmavé kruhy, pokožka ztrácí elasticitu a jas. Na trhu je samozřejmě milion produktů určených na tuto oblast a člověk neví který zkusit dřív, proto bych se s vámi dnes podělila o několik tipů na mé už ozkoušené a oblíbené a třeba vám tím tak trochu usnadnila výběr.

Co jsem si hrozně oblíbila, jsou oční masky ve formě lehkých gelových polštářků. Za mě jsou skvělé hlavně ty od korejských značek, například Mizon - Multi Function Formula Snail oční maska proti otokům a tmavým kruhům se zlatem. Pro extra chladivý a osvěžující efekt je super mít je uložené před použitím v lednici. Polštářky obsahují takové ingredience jako je filtrát hlemýždího sekretu, kyselina hyaluronová, kolagenové peptidy, extrakt z pupečníku asijského, glycerin,.. samé hydratační a vyživující pecky. Polštářky lehce přilnou k pleti, aktivní látky se rychle vstřebávají a po 15- 20ti minutách působení vidíte rozdíl. Pleť je rozjasněná, vyživená, hydratovaná, otoky a tmavé kruhy jsou redukované, kolagenové peptidy bojují proti předčasnému stárnutí a posilují její odolnost. Používám masku párkrát do týdne a jsem přesvědčená, že ji objednám zas.

Masku pod oči je skvělé používat v kombinaci s jednou chytrou pomůckou a tou je Revolution Skincare Roller Cooling Eye Roller Ball - masážní váleček na oční okolí. I ten je super skladovat v lednici, pro chladivý efekt, který vás po ránu rozhodně probere a rozjasní oční okolí. Používat ho můžete na samostatnou masáž očního okolí, v kombinaci s maskou a nebo s očním krémem, který díky masáži hezky zapracujete do pleti. Také pomůže rozproudit cirkulaci krve v očním okolí a unavené a nateklé oči jsou minulost. Zároveň působí preventivně proti jemným vráskám. 

A teď k očním krémům. Ukážu vám rovnou dva které patří k mým největším favoritům. Yves Rocher Elixir Jeunesse - oční roll-on proti kruhům pod očima už jsem si pořídila podruhé protože jsem z něj naprosto nadšená. Aplikátor tvoří tři malé chladivé kuličky, ty příjemně chladí a masírují a zároveň pomáhají krém rychle zapracovat do pleti. Ta je vyživená, rozjasněná a hydratovaná.

Druhým je La Roche-Posay Pure Vitamin C oční protivráskový krém s vitaminem C. Vitamin C patří mezi mé oblíbené ingredience v kosmetice a to pro spoustu svých benefitů. Jedním z hlavních je například fakt, že pomáhá stimulovat produkci kolagenu a působí tak proti vzniku předčasných vrásek a obnovuje pevnost pleti. Zároveň pleť rozjasňuje, působí preventivně proti vzniku pigmentových skvrn a sjednocuje tón pleti. Lehké gelové složení se hned vstřebává a neucpává pleť.

A posledním produktem je Elizabeth Arden Ceramide oční sérum v kapslích. Můj oblíbený produkt hlavně na cesty. Sérum obsažené v biologicky rozložitelných kapslích má lehkou texturu a koncentrovaný obsah účinných látek pomáhá posilovat ochrannou bariéru pleti, zlepšuje její hydrataci, minimalizuje známky stárnutí, rozjasňuje a chrání. Obsahuje takové lahůdky jako jsou například ceramidy, peptidy, vitamin E, esenciální mastné kyseliny, mořský fenykl, olej Tsubaki.. a mohla bych pokračovat dál. Pokud chcete očnímu okolí dopřát luxusní péči, tohle je za mě produkt po kterém sáhnout.


Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz  , ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená.


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig