czech lifestyle blog

středa 16. března 2022

Restart pleti po zimě

Zajímá vás, jak po dlouhé zimě zrestartovat pleť a vdechnout ji zase s příchodem jara trochu víc toho života? Dodat ji zdravou barvu, projasnit, rozzářit? Pak jste tu dnes správně. Nevím, jak u vás, ale moje pleť si v zimě rozhodně nijak nelibuje. I přesto že mám mastnější typ pleti, dělají se mi sem tam suchá místa a šupinky, mnohem více se mi tvoří pupínky, bývá více podrážděná, zkrátka zima, sucho a vítr jí dávají zabrat i když se snažím o maximální péči, jaké jsem v měsících mého zimního spánku schopná. 

Jak ji tedy s přicházejícím jarem trochu nakopnout? Sepsala jsem malý seznam každodenních maličkostí, které vám s tím můžou pomoct a dále najdete i tipy na konkrétní produkty.

1. Hydratace
Naprostý základ všeho. V teplejších měsících jsem schopná vypít minimálně dva litry vody, ale v zimě mi přijde že se musím skoro až přemlouvat, i když samozřejmě nějaký základ si hlídám. Na celkovém stavu pleti se to ale odrazí velmi rychle a proto je důležité se zaměřit na správný pitný režim. Že nejlepší je čistá voda asi zmiňovat nemusím.

2. Studená sprcha
S tímhle jako milovník horké sprchy a skoro vařící vany, dost bojuju. Bohužel, příliš teplá voda naší pleti ale škodí, jelikož z pleti odstraňuje přírodní oleje, které pokožku chrání a ta je následkem toho suchá a vypadá mdle ( to stejné platí o umývání obličeje příliš teplou vodou). Zkuste tedy do své rutiny zařadit kratší a studenější sprchy a uvidíte, že pleť to uvítá.

3. Zvlhčovač vduchu 
Co jsem za ty roky na mé pleti vypozorovala, je fakt, že miluje vlhko. Nikdy jsem ji například neměla hezčí než na Maledivách, kde je vlhkost vzduchu opravdu vysoká. Přetopené místnosti v zimě naopak z pleti vláhu "vysávají" a právě pomocí zvlhčovače jim ji můžete pomoci získat zpět. Můj oblíbený je tento.

4. Pravidelná exfoliace
Víte, že buňky v zimě odumírají mnohem rychleji z toho důvodu že jsou dehydratované? To pak může vést k jejich nahromadění, které má za následek ucpávání pórů, zašedlý tón pleti, ztrátu jasu,.. Zařaďte tedy exfoliaci ( řiďte se snášenlivostí své pleti ) do své beauty rutiny klidně vícekrát do týdne a uvidíte ten rozdíl.

5. Dostatečná hydratace
O té vnitřní jsem psala o pár řádků výš, ale i hydratace pleti pomocí krémů, sér, tonerů, olejů a esencí je víc než důležitá. Doporučuju přečíst si o korejské 7 skin method, oleje aplikovat vždy jen na vlhkou pleť a hydratační krém používat ráno i večer.

6. Pohyb
Tomu jsem já tedy v zimě rozhodně moc času nevěnovala, ale s přicházejícím jarem opět level energie stoupá a je větší chuť a motivace se hýbat. Sport vám pořádně rozproudí krev v těle, což vede ke zdravější a zdravě vypadající pokožce.

7. Face gym
Zařaďte do vaší rutiny také pravidelnou masáž obličeje k ní určenými pomůckami. Hlavní je být důsledný a opravdu masáž provádět aspoň párkrát do týdne. Za mě jsou nejlepší face rollery a gua sha, které mají pro pleť neskutečné množství benefitů a dokáží s tváří doslova zázraky.

A teď k tipům na mé oblíbené produkty. Vybírala jsem tak, abych pokryla hydrataci, výživu a exfoliaci:

Nejprve jeden na tělo, který mi celou zimu zachraňoval pokožku na těle, která se během chladných měsíců mění na sušenku. La Roche-Posay Lipika Baume AP+M pečující tělový balzám pro suchou až atopickou pokožku si zamiluje každý. Tento krém obsahuje speciální technologii, která obnovuje rovnováhu kožního mikrobiomu (neviditelný živoucí kožní ekosystém), předchází akutnímu vysušení pokožky, obnovuje kožní bariéru, velmi rychle se vstřebává, lehce roztírá a nezanechává na pokožce mastný film, což mi i spousty krémů vadí. Velkým plusovým bodem je pro mě i fakt, že nová inovovaná tuba využívá o 45% méně plastu než běžné kosmetické tuby.
 
Klairs Supple Preparation Unscented TonerVždy po vyčištění pleti na ni nanáším hydratační toner. Je to krok, který zabere jen pár vteřin a rozdíl poznáte hned. Toto hydratační tonikum vyrovnávající pH pleti nakapu do dlaní a jemně vťupkám do celého obličeje i na krk. Produkt se okamžitě do pleti vsákne a ta je díky vysokému obsahu pupečníku asijského a kyselině hyaluronové okamžitě hydratovaná, připravená na další kroky péče, zklidněná a citlivější pleť ocení i fakt, že produkt je bez parfemace. Skvělý produkt ke zmiňované 7skin method.

Dále tu mám dva produkty od mé oblíbené značky korejské kosmetiky Purito. Galacto Niacin 97 intenzivní hydratační sérum na obličej je lahůdka. Obsahuje totiž celých 92 % fermentovanho filtrátu z kvasinek Galactomyces. Ty mají výborné vyživující účinky, zjemňují hrubou pleť, sjednocují její odstín a obsažený niancinamid rozjasňuje a působí proti nedokonalostem. Zlepšuje pružnost pleti, pomáhá posilovat její ochrannou bariéru a hydratuje ji. Výborné každodenní hydratační sérum.

Dalším je pak Purito Plaine Squalane výživné olejové sérum. Skvalenový olej získávaný z cukrové třtiny je perfektním pomocníkem v péči o pleť. Neucpává póry (nekomedogenní), vyživuje, zabraňuje ztrátě vody z pokožky, jde o účinný antioxidant, hydratuje, regeneruje a usnadňuje pronikání účinných látek z ostatních produktů do pokožky.

Co se týká exfoliace, já jsem si na ni oblíbila AHA a BHA kyseliny, konkrétně pak Revolution Skincare Multi Acid hloubkově čistící peeling s AHA kyselinami. Můj první produkt od téhle značky, kterou mi doporučila kamarádka že je s ní moc spokojená. Hlavními efekty peelingu jsou už zmiňovaná - exfoliace, působí proti akné a černým tečkám, čistí póry, působí proti začervenání, vyhlazuje strukturu pleti, reguluje produkci kožního mazu, odhaluje zářivější a zdravější pleť. Obsahuje 30% koncentraci AHA kyselin a 1,5% BHA kyselin. Používá se jednou týdně a na pleti se nechává působit po dobu deseti minut. 


Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz  , ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená.

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig