czech lifestyle blog

středa 23. srpna 2017

Eko-essentials

eco

Krásný den. Dnes to bude trochu netradiční článek, ale na téma, které mě vážně zajímá. A doufám, že většinu z Vás také. Ekologie by totiž v dnešní době neměla být lhostejná nikomu z nás. Záleží mi na tom, v jakém světě budou vyrůstat další generace a nerada bych, aby naši krásnou Zemi poznali jen jako planetu plnou odpadu, bez zvířat a rostlin. Dala jsem tedy dohromady věci, které skoro denně používám a věřím, že díky nim se alespoň nějakým způsobem zasazuji o lepší životní prostředí pro nás všechny. Všechny eko produkty nakupuji na mém oblíbeném eshopu Econea a pokud máte Vy nějaký tip pro mě, budu moc ráda. Tak, pojďme k mému výběru.

Na první koláži:
1. Ricinový olej - Miluji používání nejrůznějších olejů. Vybrala jsem ricinový, protože je skvělý na růst řas, které jím vždy před spaním lehce potřu a také na jizvy, které se díky němu lépe hojí.
2. Tělové máslo Tykokos - Tuhle značku ze Slovenska jsem si hned oblíbila. Miluji totiž vše kokosové a po tomhle másle mám tu nejjemnější a nejvoňavější pokožku.
3. Plátěná nákupní taška - Taška z pevného plátna z biobavlny od Re-Sacku je skvělou náhradou jednorázovým plastovým taškám, které si stále většina lidí kupuje u pokladen. Plátno je pevné, takže taška udrží opravdu velký nákup a složená se vejde do každé kabelky.
4. Láhev Citrus Zinger - Tuto láhev mám při sobě každý den a díky ní se mi daří dodržovat pitný režim. Nosím ji i na cvičení nebo cestování a nemusíte se bát, že by někde protékala.
5. Osvěžovač vzduchu - Levandulový osvěžovač vzduchu vyrobený z esenciálních olejů si ráda stříkám v pokoji před spaním, protože levandulová vůně má krásný uklidňující efekt a lépe se mi díky ní usíná. Druhým mým oblíbeným osvěžovačem vzduchu je tento od Jagaia.
6. Sáčky na ovoce, pečivo a zeleninu - Mikrotenové sáčky jsou podle mě jedním z nejzbytečnějších případů plýtvání plastem. Kolikrát se u pokladny chytám za hlavu, když vidím, co vše si do nich lidé dávají. Proč třeba trs banánů?? Skvělým řešením jsou tedy podle mě tyto sáčky z biobavlny. Jakmile si na ně zvyknete, už po mikrotenovém ani nesáhnete. A třeba někoho v obchodě inspirujete😉

2.

1. Zubní kartáček Curanatura - Tento kartáček mám už poněkolikáté a jsem s ním stále moc spokojená. Je vyroben z plně biologicky rozložitelných materiálů a splňuje všechny standardy pro zdravý zubní kartáček.
2. Nerezová brčka - Jednorázová plastová brčka jsou dalším z případů zbytečného plýtvání plastem. V baru už si rovnou říkám o drink bez nich a doma, když si dělám smoothie nebo ledové kafe, jsem je nahradila těmi nerezovými, která po použití jednoduše hodíte do myčky a můžete používat stále dokola.
3. Konjac odličovací houbička - Tahle houbička perfektně nahradí odličovací vatové tampony. Není potřeba na ni aplikovat odličovací mléka a i tak Vám skvěle pleť odlíčí. Já ji používám skoro denně a vydrží kolem 2-3 měsíců.
4. Karafa s aktivním uhlím - Tahle krásná designová karafa mi pomáhá dodržovat pitný režim když se zrovna nacházím doma. Navíc obsahuje jedinečné aktivní uhlí pro přírodní filtraci vody.
5. Plátěná nákupní taška - Další z fajn alternativ k igelitkám, lehce ji složíte do kabelky a můžete ji používat i na přenášení ostatních věcí než jen nákupu.
6. Urtekram kokosový šampon - Na Econea mají velký výběr mých oblíbených produktů od Urtekramu a tomuto kokosovému šamponu už jsem věrná velmi dlouho. Skvělý je také bezoplachový kondicionér ze stejné řady.

3.

1. Tělový olej - Další z mých oblíbených značek, Stop the water while using me. Tento tělový olej jsem si zamilovala já i každá z mých kamarádek, které jsem ho dala zkusit. Nádherně voní!! A pokožka je po něm úžasně vyživená.
2. Plátěná nákupní taška - Ještě jedna nákupní taška. tato je z nebělené biobavlny.
3. Urtekram zubní pasta - Jedna z past, kterou už používám dlouhou dobu a jsem s ní moc spokojená. Druhou je tahle nimbová od Ecce vita.
4. EcoLine sada zvýrazňovačů - A poslední tip je pro ty, kteří také milují mít vše označené a zvýrazněné😀 Celý zvýrazňovač je vyrobený z obnovitelných zdrojů a recyklovaného materiálu. Použitý inkoust je na vodní bázi a zvýrazňovače je možné znovu naplnit a používat je tak opakovaně.

Snad se Vám mé tipy líbily a trochu inspirovaly💋

SHARE:

19 komentářů

  1. Super clanek, diky za inspo!!! <3

    OdpovědětVymazat
  2. Ricinový olej používám na řasy a na obočí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý nápad na článek Veru! Přijde mi super, že jde vidět, že lidé už se o postředí, ve kterém žijeme a vlastně fungujeme starají, zajímají a pokoušejí se ho chránit:) Já sama používám nerezová brčka, plátěné tašky a pokouším se i o přírodnější kosmetiku.
    Moc děkuji za všechny tipy a skvěle spravcovaný článek, protože rozhodně některé z tvých oblíbenců vyzkouším!!!!
    Měj se krásně,
    Tina
    https://tinasmerdova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také z toho mám radost, jen je škoda, že se o to začínáme zajímat až když nám doslova hoří za zadkem :/ Moc děkuju za komentář :)

      Vymazat
  4. haha a v dalsom poste sa opat raz odfot s kelimkom zo starbucksu a pointa bude dokonala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty musíš být hrozně fajn člověk :)) nikde v článku nepíšu že jsem 100% zero waste ;)

      Vymazat
    2. no nevravim, hned posledna fotka na insta :D ano, som odporny clovek, ked poukazem na uplnu absurdnost, verim, ze som sa ta nedotkla a mas ma v pazi. a ked uz sa chytame za slovicka, ja som v komentari od teba nechcela, aby si bola uplne zero waste, stacilo by dlhodobo nepropagovat starbucks a jemu podobne spolocnosti

      Vymazat
    3. Stacilo by pochvalit a ocenit mou snahu snazit se alespon neco delat jinak a lepe, ne hned hledat "chyby" :)

      Vymazat
  5. Ahoj Veru, naprosto úžasný článek! Je skvělé, že se tak zajímáš o eko životní styl! Je to hrozně inspirující :) Já mám rozhodně ještě co zlepšovat, ale taky se snažím. Měj se krásně!

    Tess Pretty Little Things blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Tess, děkuju za komentář, jsem ráda, že mohu inspirovat i v tomto :)

      Vymazat
  6. Super článek! Mám moc ráda tyhle tipy. :-)

    https://cakovamichelle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Verunko, takových šťouralů se vždy najde :D
    Já náhodou takovýhle článek velmi ocenuji. Sama se snažím používat co nejméně věcí, které vytvářejí nadbytečný odpad viz igelitové sáčky atd. A take away kávu si kupuji občas taky :)
    Moc jsi mě inspirovala. A děkuji za tip na ricinový olej!

    Viktorie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozně moc děkuji za komentář, každá malá změna k lepšímu se počítá :)

      Vymazat
  8. Super inspirace!! Děkuji a určitě si pár kousků pořídím! :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig