czech lifestyle blog

neděle 6. ledna 2019

Kosmetika roku 2018 | pleť

2018

Krásný den💋 Dala jsem dohromady všechny mé oblíbené produkty v péči o pleť za uplynulý rok a dnes vám je všechny představím. Pokud byste chtěli stejný článek i s makeupem a produkty na tělo a vlasy, napište mi to prosím do komentářů✌ A teď už rovnou k jednotlivým přípravkům.

ODLIČOVÁNÍ
Na odličování jsem si zamilovala balzámy a tím nejlepším je za mě rozhodně tenhle  od přírodní značky InLight beauty, kterou u nás seženete na eshopu Biorganica. Balzám čistí, hojí, vyživuje, zkrátka poklad!
Druhým krokem v čištění je u mě čistící gel a ruku do ohně bych dala hned za tři. Prvním z nich je Superfood face cleanser , který je pro každý typ pleti, nevysušuje a krásně pleť osvěží. Druhým je Super citrus cleanser. Aloe, limetka, citrónová tráva, mají antibakteriální účinky, takže pleť se krásně hojí a je vyčištěná do hloubky. A posledním je Refresh face cleanser od české značky přírodní kosmetiky Onest care. Mně krásně voní, obsahuje mimojiné fermentovaná probiotika, růžovou vodu, květy ibišku,..prostě samé lahůdky, které si pleť zamiluje!
Po odlíčení ještě většinou používám něco pro úplné dočištění a od svého presstripu s Eucerin nedám dopustit na Dermopure čistící vodu, která je určená pro problematičtější pleť a vždy zatočí s mými hormonálními pupínky na bradě.

PÉČE
Tady začnu 3minutovou maskou od Havlíkovy přírodní apotéky, kterou používám každé ráno. Pleť se v noci čistí a spousta toho "bordelu" na ní zůstává, proto je čištění i ráno velmi důležité. Tahle maska skvěle vyčistí a navíc, mizí po ní černé tečky, fakt!
Dalším krokem je krém pod oči. Ráno i večer používám intenzivní oční péči od značky Ushuaya (objednávám z Fann.cz) a doufám, že se mi pleť kolem očí odvděčí.
Na řadu přichází denní krém. Tím je  Biovedic  hydratační krém od značky Fushi a jsem s ním už několik měsíců moc spokojená. Hydratuje, regeneruje, pleť prozáří a má i antibakteriální účinky.  V létě jsem si pak oblíbila hydratační krém Blemish clearing s SPF30 od značky Juice beauty. Na léto, kdy pleť potřebuje extra ochranu, je perfektní!

DODATEČNÁ PÉČE
Jelikož jsem nenapravitelná a nepoučitelná, velmi často si rozmačkám nějaký pupínek a zůstane mi op něm jizvička/flek. V tomhle případě vždy sáhnu po hloubkově hydratačním balzámu , který na dané místečko pak používám každou noc. Balzám obsahuje ty nejlepší vitamíny, másla a oleje, takže pleť se zahojí mnohem rychleji a mnou napáchané škody jsou tak zachráněny. Balzám používám i na nové tetování pro jejich rychlé zahojení, na suchá místečka na těle, zkrátka multifunkční zázrak!
Takzvaný vitamín krásy, vitamín E  dávám na pleť na noc tak jednou do týdne. Také skvěle hojí, regeneruje, vyživuje, zmírňuje proces stárnutí a krásně hydratuje! Používat ho můžete i na strie.

MASKY
Zavedla jsem si nedělní rituál (#nedelnimaskovani) a každý víkend tak své pleti věnuji ještě o něco více péče. Masek mám oblíbených několik, ale určitě musím zmínit následující tři. Zázrakem je určitě čokoládová maska  , která je perfektní pro pleť, která je denně vystavená prostředí (velko)města a je zašedlá, bez jasu a unavená. Zamilovaly jsme si ji s mamkou a navzájem si je krademe z koupelen😁 Maska poskytne leti i jemný peeling a ta je pak znovu plná života, jemná, zářivá a osvěžená.
Maskou, kterou jsem zkusila nedávno a oblíbila si hned po prvním použítí, je rozjasňující od značky Oliv (na stránkách koupíte i menší vzoreček, který vyjde na cca 3-4 použití). Maska odstraňuje nečistoty a odumřelé buňky a pleť je hned o po jejím smytí krásně rozzářená a tak jemňounká!
Poslední maskou je The honey mud  a díky její ceně jsem si její nákup dost promýšlela, ale nelituju. Obsahuje raw med, kakao, bílý jíl a čisté oleje, což z ní dělá mého oblíbence. Pleť vyčistí, vyživí, projasní a hezky zklidní.

skincare

SHARE:

3 komentáře

  1. Ahojky, určitě nebudu jediná co by si ráda přečetla o tvých dalších oblíbených produktech ;) já jsem pro :*

    OdpovědětVymazat
  2. Typy na dalsi kosmetiku budou fajn!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig