czech lifestyle blog

středa 6. března 2019

Mé oblíbené kavárny

coffee

Tak na druhý pokus jsem tu s dlouho slibovaným článkem a to o mých oblíbených pražských kavárnách. Protože neumím pracovat na počítači z domova a mám hrozně ráda kavárenský ruch, dovolím si říct, že mám docela přehled. Některé z vypsaných jsou vyloženě k posezení na kafi/snídani s kamarádkou, ale ve spoustě z nich si také můžete v klidu sednout s počítačem a pracovat, což mi vyhovuje nejvíc.

Kofárna
Moc příjemná a útulná kavárna kousíček od Újezda. Skvělé kafe, sendviče (ten s avokádem a brie miluju!), a dorty, rychlá wifi a milá obsluha. Mé oblíbené místo v okolí Anděla, kde mě často můžete potkat jak sedím u počítače.
kofarna

Spižírna 1902
Tohle vinohradské místo si mě získalo hned při první návštěvě. Mají nádherný interiér a na ty stěny pomalované květy se nemůžu vynadívat. S počítačem bych si tam asi nesedla, ale na kafe s kamarádkou místo jako dělané. Každý den mají dobré obědové menu (vždy i něco vegan), snídaně a dělají ty nejlepší tvarohové buchty!
spizirna
spizirna1902

Coffeeroom
Nemůžu nezmínit místo s nejlepší avokádovým toastem v Praze! Coffeeroom je maličký, takže se může stát, že si na místo počkáte, ale rozhodně to stojí za to. Jo a jejich opečený banana bread s arašídovým máslem je taky "to die for".
Coffeeroom

Bakeshop
Tohle místo v centru Starého Města miluju. Pokud zrovna nedorazí skupina turistů, tak je to krásné klidné místo s milou obsluhou, skvělou kávou a pro jejich mandlový croissant a dort s malinami a bílou čokoládou bych vraždila! Jo a taky mají výborná míchaná vajíčka a protože je tohle místo oblíbené u spousty stylových dam, načerpáte tu i inspiraci. Prostě all in one, haha.
Bakeshop.
Bakeshop

Styl&Interiér
Oáza v jedné z nejrušnějších částí Prahy. Ve Vodičkově ulici najdete tenhle schovaný poklad, který má v létě tu nejkrásnější zahrádku. Mají výborné snídaně a vymazlené domácí dorty. Kavárna je zároveň obchůdkem s doplňky do bytu, takže se může lehce stát, že nebudete odcházet s prázdnou.
styl&interier

Cafe Urban
Tady wifi budete chytat marně. Malá kavárna u Náměstí Republiky, které je známé hlavně svou stěnou plnou pokojových rostlinek. Sedí se tu u dlouhého společného stolu, takže na důležité schůzky ,nebo když chcete s kamarádkou probírat nějaké pikantnosti, to není asi to pravé ořechové, ale kafe mají výborné a čerstvé domácí sladkosti také.
urban cafe

SmetanaQ
Pravděpodobně ze všech zmíněných mé nejoblíbenější místo. Kavárna je docela veliká, takže i přes její popularitu si tu vždy sednete. Mají skvělé snídaně (další dobré místo na avokádový chléb), výborné obědy (hlavně těstoviny), ten nejhezčí výhled na Pražský hrad a Vltavu, rychlou wifi, krásný interiér, lehkou dostupnost a večer tu hrává pán na klavír, prostě není co vytknout. Mé oblíbené místo jak na pracovní schůzky, tak na práci na počítači a nebo kafe s holkama.
smeta
smetana

Cathedral cafe lounge
Tenhle tip se opět bude hodit v létě, protože tohle krásné místo schované v uličce u Staroměstského náměstí má perfektní venkovní zahrádku, která přímo láká k posezení u skleničky Aperolu (v mém případě Hugo spritz😁). Také se tu dobře najíte, jen ceny jsou vyšší, ale to se dá v této lokalitě čekat.
cathedral

Cafefin
Tohle IT místo u náměstí Jiřího z Poděbrad také musím zmínit. Sice už jsem tam nějakou dobu nebyla, protože v téhle lokalitě se zas tak často nepohybuju, ale mají výborné snídaně! Jde o vietnamskou kavárnu, takže na menu najdete jídla ovlivněná touto kulturou a fakt si pochutnáte. Za mě určitě vedou jejich snídaňové kaše a chléb s avokádem. Jen ty ceny mi přijdou trochu přepálené.
cafefin

Pauseteria
Tuhle krásnou kavárnu najdete kousíček od Staroměstského náměstí (bohužel, tomu také odpovídají ceny). Interiér má na svědomí duo Andrea&Martina a je naprosto dokonalý! Mají zde výborné snídaně, chutné dorty a kafe je také na jedničku. V okolí Staromáku aby člověk hezkých a útulných kaváren pohledal, takže zaručuji, že tady se vám bude líbit.
pauseteria.
pauseteria

Cá-Phe
Druhá kavárna, kterou si vzalo do parády stejné duo designérek jako Pauseterii a i tady se do interiéru zamilujete! Růžové sedačky, nádherné květy na zdech. Jde o vietnamskou kavárnu a v nabídce tu mají i spoustu úžasných jídel. Ca-Phé se nachází v Holešovicích, kde kavárny rostou jako houby po dešti. Ale pokud si chcete v klidu posedět s kamarádkou nad hrnkem dobrého kafe a nevyhledáváte prostory typu Vnitroblock, pak zamiřte sem.
CaPhe

La Petite France
A jako poslední jsem si nechala tuhle útulnou francouzskou pekárnu a kavárnu v Myslíkově ulici. Na sezení je tu sice jen pár míst, ale slibuju, že se zamilujete stejně jako já. Mají výborné domácí dorty (můj favorit je jednoznačně čokoládový fondán a malinový s mascarpone...a cheesecake!), čerstvé křupavé pečivo a tu nejmilejší obsluhu v celé Praze! Jako novinku také nabízejí bio kávu a já sem hrozně ráda chodím posedět se sestřenicí a probrat vše důležité i nedůležité.
lapetite
lapetitefrance

SHARE:

2 komentáře

  1. Pozn. Nejedená se o duo architektek, ale designérek. Je v tom poměrně velký rozdíl co se týče vzdělání, přístupu a i následných kompetencí.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig