czech lifestyle blog

středa 13. května 2020

Top 5 | BB a CC krémy

top

Krásný den!

Jsem tu s dalším článek ze série "top 5" a dnes bych vám chtěla dát tipy na mé nejoblíbenější BB a CC krémy. Klasický makeup nepoužívám docela dlouho, takže jsem jich za tu dobu stihla vyzkoušet několik a mám své favority. Od krycích a matujících makeupů, které z obličeje vytvoří jednolitou matnou masku, se držím pěkně daleko a na BB krémy, jež pleti dodají svěží "glowy look", hezky ji sjednotí, ale přitom neskryjí pihy, které se mi na obličeji tak líbí, nedám dopustit. 

Kdybych měla vybrat můj nejoblíbenější, rozhodně vyhraje tenhle od značky Dr.Jart. Už jsem na něm vytvořila závislost i všem svým kamarádkám a když u nás několik měsíců nebyl v prodeji, neměla jsem radost😀 Pleti dodá krásně zdravý vzhled, rozzáří ji a vy vypadáte jak po dovolené, fakt! Obsahuje SPF 45, takže pokud jste líní používat ještě krém s SPF, poskytne vám aspoň nějakou ochranu. Také obsahuje antioxidanty a biopeptidy, díky kterým zároveň působí jako hydratační krém. Nádherně sjednotí pleť, ale přitom ji zanechá přirozeně a šťavnatě zdravě vypadající.

Pokud dáváte přednost přírodní kosmetice, pak se vám bude líbit tenhle tip. Lotyšská značka Mádara je mi čím dál víc sympatická. Krém má krásně jemnou strukturu a hezky splyne s pletí. Základem je šťáva z aloe vera, třezalkový výtažek, olej z hroznových semínek a kyselina hyaluronová, kombinace, která skvěle hydratuje pleť. Produkt neucpává póry a současně pleť chrání před nečistotami  a podrážděním zvenčí. Obsahuje SPF 15, takže ideálně naneste SPF ještě před jeho použitím.

3. Lumene instant glow beauty serum
Produkt, který jsem si rozbalila v Lumene adventním kalendáři a hned jsem si ho zamilovala! Jde o lehké hydratační sérum, které ale navíc tónuje. Sérum obsahuje čistou pramenitou arktickou vodu, výtažek z ostružiníku moruška a rozjasňující pigmenty, díky kterým je pleť krásně rozjasněná. Sérum je nádherně lehké a na celý obličej ho stačí 2-3 kapky. Ty rozetřu v dlaních a nanesu na obličej jako kdybych se mazala krémem. Pleť je lehce sjednocená, krásně hebká a dokonale rozjasněná. 

Tónovací krém s SPF 20. Značka Erborian v sobě skrývá asijská tajemství krásné pleti a při vývoji produktů kombinuje moderní technologie a léty prověřené tipy korejských žen na krásnou pleť, o kterých je velmi dobře známo, že si na zdraví své pleti velmi zakládají. Produkty tak obsahují plno bylinných extraktů a přírodních složek, které jsou pro zdraví pleti velmi prospěšné. Například ženšen, lékořici, zázvor,.. BB krém patří mezi jejich bestsellery. Z produktů zmíněných v tomto článku patří svou strukturou mezi enejhutnější, takže bude skvělý i na podzim/zimu. Opět také sjednocuje tón pleti, ale zároveň působí neskutečně přirozeně, hydratuje a vyživuje pleť díky již zmíněnému obsahu pečujících složek, na pleti je krásně jemný a ta září zdravím. Já jsem si vzala odstín Dore a po jeho otevření jsem se trochu bála, aby nebyl moc světlý, ale zbytečně. Hezky splyne s pletí a ta vypadá svěže a zdravě.

Lehká krémová emulze, která se rychle vstřebává a ocení ji hlavně ti, kteří řeší závažnější problémy s pletí. Krém obsahuje látky snižující riziko množení bakterií, zmírňující začervenání a pomáhající eliminovat projevy akné. Emulze ma lehce zmatňující účinek a reguluje produkci kožního mazu. Obsahuje také termální vodu Avéne, která je známá svým zklidňujícím a zjemňujícím efektem a působí proti podráždění. Ze zmíněných produktů má tento asi nejmenší krycí vlastnosti, ale i přesto pleti dodá hezký tón.

BB

SHARE:

1 komentář

  1. Ahoj :) Také bych se jednou chtěla dopracovat k používání BB creamu, ale momentálně mám pleť v katastrofickém stavu - asi ta karanténa a kafe :D
    Nemáš tip i na nějaký skvělý BB crema z drogérky nebo třeba Notina? :)
    P.S Prosím, prosím jak zlepšit stav pleti? Nějaký osvědčený tip - strava, doplňky stravy? :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig