czech lifestyle blog

čtvrtek 10. září 2020

Přečteno

přečteno


Velmi silný příběh o holokaustu, vyrovnávání se s minulostí, o vnímání spravedlnosti a vlivu minulosti na současnost.

V bílém plášti - mix autorů
Povídková sbírka českých autorů současnosti. Šest krátkých příběhů z prostředí nemocnic, sanitek a ordinací. Krátké náhledy do života lidí pracujících ve zdravotnictví ale i do života pacientů a jejich příbuzných.

Příběh s velmi aktuálním tématem řešící rasismus a předsudky společnosti. Zkušená sestra, černoška,  stojící před soudem kvůli obvinění amerického fašisty. Budete ji číst jedním dechem.

Všechny knihy této autorky mě moc bavily, ale musím říct, že vlaštovka asi nejvíce. Líbí se mi, jak se Markétin styl psaní vyvíjí a příběhy jsou stále zajímavější a promyšlenější. Krásný a milý čtivý příběh s mým oblíbených proplétáním lidských osudů.

Jedna z mých nejoblíbenějších českých autorek, ale připravte se na to, že tahle kniha není podobná ničemu, co jste od ní četli. Velmi netradičně napsaný příběh s hodně netradiční hlavní postavou, která mě musím říct většinu času svým iracionálním řešením problémů až vytáčela. Ze začátku budete možná v příběhu trochu ztraceni, ale ke konci se vše protne a začne dávat smysl.

Nádherná kniha, kterou jsem na dovolené doslova zhltla. Příběh Jozefa gabčíka, Anny Malinové a její dcery Alenky, který se dotýká nás všech. Příběh plný odhodlání, naděje, víry v lepší budoucnost, statečnosti a síly. 

Za mě nejlepší kniha tohoto léta. Přečetla jsem ji u moře za jedno odpoledne na lehátku, zkrátka nešlo přestat a hltala jsem stránku za stránkou. Krásný a silný příběh ženy, která se statečně a s pokorou poprala s životem, který ji byl přidělen. 

Kniha, na kterou jsem slýchala samé dobré recenze ze svého okolí a konečně jsem si ji pořídila. Příběh odehrávající se v poklidném předměstí Clevelandu, kde je vše jako podle šablony. Od trávníku až po životy. To vše ale nabourá fotografka Mia se svou dcerou a životy dvou velmi odlišných rodin se začnou prolínat. Čtivý a zajímavý román o touze po dokonalosti, nesplněných snech, přáních a rozhodnutích, které formují člověka.



SHARE:

1 komentář

  1. Díky za post, nějaké knížky mě zaujaly a připíšu si na seznam :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig