czech lifestyle blog

pondělí 8. února 2021

Best of 2020 / makeup



Nejlepší produkty minulého roku z kategorie péče o pleť můžete najít v TOMTO článku a dnes to bude o dekorativní kosmetice. Já rozhodně dávám přednost pečující kosmetice a nerada trávím líčením víc než pět minut. Jak jste si asi už všimli, snažím se používat převážně přírodní produkty, kterých je už i u nás velký výběr a to tak kvalitních že se s přehledem vyrovnají i známým high-end značkám. Mezi mé nejoblíbenější patří například Ilia, Mádara, Alima Pure, Kjaer Weis, Lumene. Dekorativní kosmetiky mám opravdu maličko, takže dnes nebude článek tak obsáhlý, ale každý zmíněný produkt opravdu stojí za to.

BB Cream

Klasický makeup už jsem nepoužila několik let, protože mi přijde škoda zakrývat pleť. Chápu, že někdo koho trápí například akné, se s ním cítí komfortněji, ale podle mě je každá pleť krásná a je čas, abychom znormalizovali fakt, že žádná z nás nevypadá jako chodící vyhlazující IG filtr. 

Můj nejoblíbenější BB krém, který si zamilovaly i všechny mé kamarádky, je Dr.Jart+ BB balzám pro zdokonalení pleti SPF45. O tomhle balzámu bych mohla psát stále dokola, je totiž neskutečný. Díky oxidu titaničitému a zinečnatému poskytuje ochranu pře UVA a UVB zářením, peptidy zlepšují pevnost pokožky a pomáhají předcházet vráskám, arbutin, má oblíbená ingredience, zjemňuje pleť a srovnává nejednotný tón pleti. Pleť je tedy chráněná, má jednotný odstín, krém tak akorát kryje, ale zároveň působí přirozeně a pleť má nádherný glow a působí svěže a zdravě. Prodává se u nás pouze v jednom odstínu, ale sedí i kamarádkám se světlejší pletí, protože se hezky přizpůsobí.

Druhým oblíbencem je CC krém od přírodní značky Mádara - Hyaluronový CC krém SPF15. Produkty téhle výborné značky kupuju na Biooo, kde mají skvělý výběr. Mám ho v odstínu Medium Beige, ale odstínově mi víc vyhovuje Dr.Jart, tenhle je na mě asi až moc béžový, ale na stránkách nabízejí i vzorečky, což je super možnost než se rozhodnete pro koupi. Základem je šťáva z Aloe Vera, kyselina hyaluronová, třezalkový výtažek a olej z hroznových semínek. Tato kombinace v pleti uzamyká vláhu a ta je krásně jemná a projasněná.

Na aplikaci BB krému používám Beautyblender, což je za mě nejlepší vynález všech beauty vynálezů. Krásně a přirozeně zapracuje BB/makeup do pleti.

Bronzer

Kdybych měla vybrat jen jeden produkt z dekorativky, kterého se nevzdám, byl by to právě bronzer. Miluju opálenou pleť, připomíná mi léto a působí mnohem zdravěji. 

Pokud preferujete sypké produkty, pak sáhněte po minerálním sypkém bronzeru Alima Pure v odstínu Manua Loa.

O něco praktičtější je ale přece jenom zapečený kompaktní produkt, a tak poslední dobou používám minerální bronzující pudr Caudalie Teint Divin. Hezky prozařuje, dodává krásný bronzový nádech a je perfektní pro každodenní použití.

Když mi přijde, že moje pleť potřebuje ještě víc projasnit a dodat barvu a nebo se mi jen nechce dávat BB krém, sahám po kultovním produktu Drunk Elephant D-bronzi Anti-pollution Sunshine Drops. Stačí přidat jednu kapku produktu do jakéhokoliv séra, krému,.. obsažené antioxidanty chrání pleť proti poškození vnějšími vlivy a pleť okamžitě získá zdravější barvu, krásný glow a je skvělý i na použití jako highlighter.

Tvářenka

Lehce začervenalé tváře působí krásně svěže a vždycky se mi tenhle typ uplně natural makeupu líbil. Proto jsem si oblíbila Multistick Cheek to cheek od značky Ilia. Nanáším ji kulatým štětcem, kterým ji lehce vklepu do líček. Multifunkční tyčinku můžete použít i na rty nebo oči.

Oči

Řasenku používám jen párkrát do týdne, protože jestli mě něco nebaví, tak je to její odličování. Když už ale nějakou použiju, jde mi jen o oddělení řas a lehké prodloužení, které řasy neslepí. Přesně taková je za mě Lavera natural definition, která má malý plastový kartáček a ten přesně splňuje mé požadavky.

Oční stíny také nepoužívám moc často, ale Ilia přišla v minulém roce s krásnou novinkou, kterou jsem si hned oblíbila. Jde o oční stíny Liquid powder chromatic eye tint, tekuté oční stíny, které se po nanesení mění na pudr a velmi rychle na víčku zaschnou a vydrží. Za mě jsou na tmavé oči nejhezčí odstíny Glaze a Fresco

Na obočí už dlouho používám Stíny na obočí Benefit , které mi trvaly snad tisíc let vypotřebovat a zrovna v tomhle týdnu jsem si objednávala nové od přírodní značky Santé. Druhým produktem na obočí v mé kosmetické taštičce je Fixační řasenka na obočí Ilia

Rtěnka

Rtěnky jsou má slabost a mám spoustu oblíbených. Zkusím si vzpomenout aspoň na pár. Rtěnka v tužce Maybelline super stay ink crayon má tolik krásných odstínů a patří rozhodně k mým nejpoužívanějším. Na rtech vydrží skoro celý den, lehce se nanáší a cena je víc než příjemná.

Další mé oblíbené jsou od značek The Body Shop, Gosh, Pupa Milano, NYX.

Lesk na rty

 Back to 90´s aneb lesky na rty se staly mým must have. Rty s nimi vypadají větší, šťavnatější a jejich jediná nevýhoda je když venku fouká a vy máte dlouhé vlasy. Best of the best jsou za mě rozhodně Ilia balmy gloss tinted lip oil - olejový lesk s kyselinou hyaluronovou, který na rtech vytvoří krásný lesk a zároveň o ně pečuje. Mé oblíbené odstíny jsou Tahiti a Saint. Dalším oblíbencem je NYX butter gloss v odstínu Tiramisu


SHARE:

3 komentáře

  1. ILIA je aj môj top objav za rok 2020 ❤️ Milujem tie produkty 😍

    OdpovědětVymazat
  2. Já si neumim představit jít mezi lidi bez makeupu, je mi 34, nosím ho od 14(!), mám normální pleť, ale strašně bledou (nejsem blondýna) a na nose mam rozšířené žilky na jedné straně, póry a občas pupínek, mejkap vše sjednotí, zakreje a dodá normální barvu, závidim vám že ho nepotřebujete👍🏼🙈

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig