czech lifestyle blog

středa 10. února 2021

Přečteno za leden


Knížky přečtené za leden jsem už sdílela na mém instagramu, ale ráda bych si tuhle rubriku zachovala i na blogu, takže je zmíním i tu.

Kniha sledující vývoj partnerského vztahu od jeho počátku a pak v průběhu sedmnácti let. Skvěle napsaný a čtivý příběh, který se myslím v mnoha obměnách odehrává v mnoha rodinách.

Rozhodně jedny z mých top 5 knih. Naprosto nádherný příběh silného přátelství, do kterého zasáhne druhá světová válka, od kterého se nešlo odtrhnout. O zradě, minulostí poznamenaném vztahu matky a dcery a chybách, které už nikdo nenapraví.

Želary - Květa Legátová
Cyklus osmi povídek, který je navzájem propojený jednotlivými hlavními postavami. Děj jednotlivých povídek popisuje osudy obyvatel fiktivní zapadlé horské vesnice v Beskydech a jejich bídu v období první republiky. Hodně těžká kniha, kdy se zpočátku ztrácíte v ději, postavách i čase, ale po chvíli sezorientujete a necháte se unášet jednotlivými osudy. (film Želary byl natočen podle knihy Jozova Hanule, která vyšla o rok později)

The Korean skincare bible
A na odlehčení. Ultimátní průvodce korejskými beauty tajemstvími a jejich pečujícími tipy pro zdravou pleť. Pokud vás zajímá a baví péče o pleť, určitě se rádi začtete.

SHARE:

6 komentářů

  1. Skvělé knihy Verunko. Na Želary se chystám, ale vím, že je to těžká kniha. Novou knihu od Petry Soukupové jsem také přečetla a moc se mi líbila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Želar se člověk musí začíst, ze začátku jsem se také trochu ztrácela :)

      Vymazat
  2. Jedna vec je že máš dokonalé fotky a druhú vec, ktorú neskutočne moc kvitujem je jednoduchosť toho príspevku. Úprimne ma moc nebaví čítať knižné recenzie lebo vždy sú moc zdĺhavé. Ty si zhrnula najzákladnejšie veci do pár viet a za to moc ďakujem.

    xxAlexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alex, moc děkuju za krásný komentář, jsem ráda že tě články baví :)

      Vymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig