czech lifestyle blog

středa 30. června 2021

Do sandálků


Krásný den. Dnes to bude o jedné možná dost opomíjené části našeho těla, která si ale také zaslouží péči a tou je pokožka na chodidlech. V uplynulém roce nám byla upřena možnost nechat o sebe pečovat v kosmetických salonech, ale to nevadí, mám pro vás tipy na produkty, které vám vykouzlí hebké nohy připravené na léto během chvilky.

Popraskané paty, suchá místečka, olupující se kůžička, otlačená kůže, nic z toho nevypadá v otevřených botách hezky a myslím si, že i nohy si zaslouží stejnou péči jako například naše ruce.

Návod na dokonalou domácí pedikúru? Jdeme na to.

1. Exfoliační maska

Exfoliační maska na popraskaná chodila Holika Holika Baby Silk Foot. Dokonalý vynález. Po téhle masce budete mít do pár dnů nohy jako miminko. Je v praktické podobě ponožek-pytlíčků, do kterých nalijete přiloženou tekutinu, vložíte nohy dovnitř a hodinu a půl necháte působit. V následující dny se stará pokožka začne přirozeně odlupovat (tohle není uplně hezká část, ale věřte mi, stojí to za to) a po pár dnech bude pokožka vašich chodidel jemná, hebká a zregenerovaná.

2. Pemza

Must have pro každého, kdo nechce mít paty jako struhadla. Zanedbávaná kůže na patách se vysušuje a vrství a proto je potřeba pravidelně ji obrušovat. Právě k tomu skvěle slouží pemzy z přírodních materiálů. Oválná vulkanická pemza na paty Magnum Natural je pro tenhle účel skvělá. Je tak akorát hrubá, aby odstranila ztvrdlou kůži (nejprve dopřejte chodidlům teplou koupel, aby kůže trochu změkla a odstraňování šlo lépe) a díky praktické šňůrce si ji můžete pověsit třeba do sprchy, ať na její používání nezapomínáte.


3. Krém

Co samozřejmě nesmí chybět, je krém. Stejně jako máme krém na ruce, na tělo a tvář, měli bysme doma mít i nějaký určený chodidlům. Mě zaujal CeraVe SA obnovující krém na nohy a musím říct, že lepší jsem asi neměla. Obsahuje například kyselinu salicylovou, která podporuje exfoliaci a napomáhá odstranění odumřelých buněk. Ceramidy, které regenerují svrchní vrstvy pokožky a kyselinu hyaluronovou, která se zase stará o hydrataci. Kůže chodidel je tak zjemněná, regenerovaná, hydratovaná a vyživená. Krém se rychle vstřebává a nezůstává o něm mastný film.
PS: skvělý je i na suché lokty

4. Mast

A poslední produkt, který chci zmínit, je Kneipp Anti Callus mast na zrohovatělou kůži chodidel. Obsahuje takové pecky jako je například :
 Urea - redukuje zrohovatělou kůži, změkčuje popraskaná místečka a chrání nohy před plísněmi Měsíček lékařský - ten se používá k léčbě poraněné kůže
Jojobový olej - zvyšující elasticitu kůže a chrání před vysycháním
Panthenol a vitamín E - celkově regeneruje pokožku a poskytuje jí potřebnou ochranu
Díky účinnému mixu přírodních látek je tak popraskaná a suchá pokožka velmi rychle zregenerovaná a ztvrdlá kůže mizí. Při dlouhodobém užívání je navíc mast výbornou prevencí proti plísním.



Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená.

SHARE:

2 komentáře

  1. Já se musím o nohy začít víc starat. Mám jen pemzu a pilník a přijde mi to málo. Nejradši bych si pořídila nějaký spešl ponožky, do kterých dám nakrémovaný nohy. Musím si něco sehnat.

    JAK SI ZAŘIZUJU POKOJ 🌻 | ČÁST 1. | BYDLENÍ | Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
  2. Dobré tipy. Já hodně trpím vždy na jaře protože skoro každé jarní/ letní boty mi prvně rozedřou nohy. Tak jsem se poslední dobou naučila o ně více pečovat.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig