czech lifestyle blog

pátek 11. června 2021

Make-up routine


Krásný den! Dnes bych se ráda rozepsala o dekorativní kosmetice. Některé produkty už ode mě znáte, některé tu uvidíte poprvé. 

Co se týká líčení, snažím se o co nejminimalističtější rutinu, více času raději trávím péčí o pleť-skincare. To spolu samozřejmě souvisí, protože čím zdravější pleť máte, tím je menší potřeba jakéhokoliv zakrývání "nedokonalostí" (v našich očích). V dekorativní kosmetice také dávám přednost přírodním značkám, kterých je u nás už k sehnání spoustu a to opravdu krásných, kvalitních a funkčních. Na první příčce u mě určitě vede Ilia, pro kterou vždy ráda zavítám do Karlínského Biosophy store a relativně nově pak RMS Beauty, tu objednávám z Vavavoom perfumery.

Základní produkty mé každodenní rutiny tvoří:
Tvářenka
Bronzer
Stíny a gel na obočí
Rtěnka, lesk na rty


A podle nálady pak extra:
BB krém
Rozjasňovač
Řasenka



tvářenka:
Šťavnaté začervenalé tváře vypadají skvěle a dodávají obličeji super fresh a zdravý glow look. Já jsem si dřív myslela, že se mi nikdy nepovede toho docílit a že to určitě musí být věda, ale pak mi v Biosophy představily Ilia krémové tvářenky a já se zamilovala. Navíc je můžete použít i na rty a víčka. Můj nejoblíbenější odstín je Cheek to Cheek, který jen jemně prsty vťupkám na líčka a je hotovo.

bronzer:
Kdybych si měla vybrat jeden jediný produkt z dekorativky, kterých bych mohla používat, určitě by to byl bronzer. Jelikož si obličej neopaluju (a vy byste taky neměli), mám ho o mnoho světlejší než zbytek těla a a asi se všichni shodneme na tom, že opálená pleť zkrátka vypadá lépe. Po tvářence tedy na řadu přichází bronzer a já jsem teď nadšená z pudrového bronzeru Ilia v odstínu Novelty. Je krásně pigmentovaný, dodá pleti nádherný opálený odstín a vydrží celý den. 

obočí:
Snad po sto letech jsem konečně vypotřebovala stíny Benefit a mohla se tak podívat po nějakých od přírodní značky. Hned mě zaujal Back2brow powder od RMS v odstínu medium, který mi sedí naprosto přesně. Stíny jsou skvěle pigmentované a krásné zvýrazní a doplní obočí. To pak ještě zafixuju fixačním gelem na obočí Ilia v odstínu medium brown, aby drželo celý den na svém místě.

rty:
Letos přicházím na chuť leskům na rty a Ilia Balmy Gloss Tinded Lip Oil - olejové lesky s kyselinou hyaluronovu jsou za mě produktem roku. Krásné barvy, lesk, péče a hydratace v jednom. Můj nejoblíbenější odstín je Tahiti a Saint. Co se týká rtěnek, mám ráda The Body shop, MAC a Pupa Milano (natural řadu).

BB krém:
Tady bez jakéhokoliv přemýšlení jednoznačně BB krém Dr.Jart Beauty balm. Na blogu už jsem o něm psala několikrát a stále se u mě drží na prvním místě a všechny kamarádky které si ho na mé doporučení koupily na něj také nedají dopustit. 

Rozjasňovač:
Za mě není nic hezčího než projasněná zářivá pleť a s tím rozjasňovač umí pomoct. Já si oblíbila RMS magic luminizer. Ten je vhodný na každý typ pleti, má krásnou růžovo-zlato barvu a nanést ho můžete na lícní kosti, hranu nosu, vnitřní koutky očí a horní hranu rtů. 

Řasenka:
Strašně mě nebaví odličování očí, takže po řasence sahám opravdu výjimečně. Od řasenky očekávám prodloužení bez slepení řas a v tom mi skvěle vyhovuje Lavera natural definition



Jaké jsou vaše oblíbené značky dekorativní kosmetiky? 

SHARE:

2 komentáře

  1. Tak tuhle značku Ilia vůbec neznám. Já mam hrozně ráda dekorativku z drogérie, takže moc neholduji dražším značkám. Mám moc ráda Revolution, Catrice a další :)

    JAK SI ZAŘIZUJU POKOJ 🌻 | ČÁST 1. | BYDLENÍ | Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
  2. Používám přírodní kosmetiku od Havlíka, teď mám jejich řadu na opalování a jsem s ní moc spokojená. Jinak z dekorativní kosmetiky mám ráda značku Cosmetika, drží a nedráždí mi pleť :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig