czech lifestyle blog

pátek 29. července 2022

Péče o vlasy v létě



Krásný den! V dnešním článku se podíváme na péči o vlasy v létě. Já sama si na svých vlasech v tomto období všímám, že se jim více začínají třepit konečky a obecně mají tendenci být sušší. Není se čemu divit, vysoké teploty, časté koupání, vlhkost, vystavení silnému slunci,.. to vše se na jejich kvalitě podepisuje, ale nebojte, se správnou péčí budete mít zářivou a zdravou hřívu po celý rok. Dnes bych vám tedy ráda představila produkty, které se mi jako pomocníci osvědčili.

Sluneční paprsky naše vlasy vysušují a ničí a pokud máte vlasy chemicky ošetřované (barvené), je poškození ještě intenzivnější. Špatný vliv na jejich kvalitu pak má také chlor z bazénů a sůl z moře a pokud je pak necháváte samovolně uschnout na slunci, velmi rychle si začněte všímat jejich zhoršené kvality.

Nejprve pár praktických tipů  a pak se vrhneme na produkty:

1. Pokrývka hlavy

Jednoduché a účinné. Kšiltovka, klobouk, šátek,.. cokoliv co je vám příjemné. Pokrývka hlavy chrání vlasy před přímým sluncem a jako bonus i váš obličej.

2. Maska na vlasy

Za mě naprostý základ péče o vlasy. Zabalte si s sebou na dovolenou vaši oblíbenou hydratační/vyživující masku a i po návratu z dovolené ji používejte aspoň pár týdnů. Uvidíte, že výsledky se dostaví brzy.

3. Výživa&hydratace

Na tato dvě slova byste se měli zaměřit při výběru vlasových produktů na léto. Šampon, kondicionér a sérum budou vaši bffs.

4. Vyrazte do salónu

Jednou za čas vůbec není od věci dopřát vlasům profesionální péči, které se ta domácí prostě vyrovnat nezvládá. Zjistěte si jaká pečující ošetření nabízejí ve vašem oblíbeném salónu a nechte se rozmazlovat. A když už tam budete, nechce si lehce zastřihnout i konečky, uvidíte, jak to vlasům prospěje.

5. Ochrana

Hlavně na dovolené je potřeba vlasy chránit před poškozením. Slunce, chlorovaná voda a slané moře jsou kombinace, která vlasy vysušuje a ničí velmi snadno a rychle. Super tipem je osprchovat si vlasy studenou vodou před skokem do bazénu, protože vlasy už pak nezvládnou absorbovat takové množství vody z bazénu. Po celém dni na slunci a ve vodě pak použijte buď pořádnou porci kondicionéru nebo vyživující a hydratační masku. Také už existuje spoustu after-sun produktů na vlasy.

6. Vyhněte se tepelné úpravě

Dejte vlasům trochu oddychnout a žehličky a kulmy odložte aspoň v létě stranou. Vsaďte na messy beach waves, volné copy a nechávejte vlasy volně uschnout.

7. SPF

A ještě jeden super tip na závěr, poté co si natřete tělo SPF krémem, jemně si promněte vlasy. Tak budou i ony chráněné a ani kapka krému nepřijde nazmar.

Produkty:

A teď už se pojďte podívat na tipy na konkrétní přípravky po opalování , které toto léto poctivě testuju a doporučuji dál.

Bumble and Bumble Hairdressers Invisible Oil Heat/UV Protective Primer - přípravný sprej pro dokonalý vzhled vlasů už používám pár let a jde asi o můj nejoblíbenější produkt na péči o vlasy v létě. Jde o lehounký sprej, který funguje jako bezoplachový kondicionér, ochrana před slunečním zářením, ochrana před teplem a poškozením. Zároveň vlasy krásně uhlazuje a zabraňuje jejich krepatění, usnadňuje rozčesávání, chrání před lámáním a vyživuje. Lze ho aplikovat do vlhkých i suchých vlasů a mně nikdy nechybí v taště na pláž. Dostupný je ve velkém i menším praktičtějším balení.

Nuxe Sun - Šampon po opalování na vlasy a tělo. 2 v 1 produkt, který jsem si hned oblíbila. Jemně čistí a pomáhá odstraňovat zbytky soli, písku, chlóru a hlavně UV filtrů a to bez toho aby kůži vysušoval, právě naopak. Tělo je po jeho použití krásně jemné a vlasy čisté, lesklé a provoněné jemnou květinovo-ovocnou vůní. 

Collistar After Sun Intensive Restructuring Hair Mask - maska pro vlasy namáhané slunce. O důležitosti vyživujících masek jsem se v článku vícekrát zmiňovala a tato je za mě skvělá. Vlasům namáhaným sluncem poskytuje tu správnou péči a účinně napravuje napáchané škody. Hloubkově regeneruje, intenzivně hydratuje, napravuje vlasy po pobytu ve slané a chlorované vodě, usnadňuje rozčesávání. Letní must-have.

Klorane Monoi & tamanu - Ochranný sprej pro vlasy namáhané sluncem je mým posledním tipem. Značku Klorane mám moc ráda a jejich produkty na vlasy jsou naprosto skvělé. Nádherně vonící ochranný sprej, který můžete aplikovat jak do suchých, tak vlhkých vlasů a zajistíte jim ochranu před sluncem a ostatními vnějšími vlivy. Vlasy jsou po jeho použití krásně jemné, lesklé, vyživené a voňavé.

Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená. 

SHARE:

2 komentáře

  1. Verunko, děkuji ti opět za skvělý článek! Pro mě jsou tyto články velice užitečné a nápomocné. Poslední článek o spf ochraně využívám teď v létě skutečně denně, takže si takových článků od tebe vážím, jelikož vím, jak o sebe opečuješ. Teď zrovna řeším své vlásy, jelikož je mám neskutečně roztřepené a takové bez života, takže se na ně chystám více soustředit.
    Máš prosím v plánu opět nějaké články o životosprávě, cvičení/motivaci či aktuálním jídelníčku? Opakovaně se vracím k tvým předchozím článkům o zdravém životním stylu a ráda bych od tebe měla nějaký aktualizovaný článek na toto téma, pokud je to možné. Děkuji a měj se moc krásně! L.

    OdpovědětVymazat
  2. Já se asi o vlasy v létě nestarám o nic víc. Nebo možná víc používám různé hydratační spreje, které vlasům dodají vláhu, ale jinak nad tím moc nepřemýšlím, což je u barvených vlasů asi trochu škoda.

    Jinak ani jednu značku jsem nikdy nezkusila, ale znám je. Tak třeba na ně mrknu v budoucnu.

    MOJE PRVNÍ KOREJSKÁ KOSMETIKA 🎁 (FIRST IMPRESSION&JAK OBJEDNAT&NEPLATIT CLO) | STYLEVANA

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig