czech lifestyle blog

pátek 30. září 2022

Hydration station


Krásný den! Podzimní sychravé počasí je za rohem a tak je mnohem víc na místě zaměřit se na nejdůležitější krok v péči o pleť a to na hydrataci. Můžete používat veškeré kyselinky, peelingy, rozjasňující produkty, ale pokud nebudete primární pozornost věnovat hydratačním produktům, nikdy nedocílíte té hezky šťavnaté zdravě vypadající pleti. 

Hydratace je zkrátka základ všeho, ta vnitřní i vnější.

Na typu vaší pleti v tomto případě nezáleží, hydrataci potřebuje každá. 

Ale i přes toto tvrzení je dobré vědět rozdíl mezi pletí, která je suchá už od přírody a která je "pouze" dehydratovaná.

DEHYDRATOVANÁ=postrádá vodu
- po jejím vyčištění cítíte pnutí
-na dotyk je hrubá
-bez jasu
-velmi rychle "vcucne" aplikované produkty (to například snadno poznáte s hydratační maskou)

SUCHÁ=postrádá olej/lipidy
-suchá až šupinatá místa
-postrádá pružnost
-náchylná k ekzémům, svědění

Na jaké produkty se zaměřit? Určitě pleti prospěje do rutiny přidat oleje, které v pleti uzamykají vláhu. A pozor, vždy je aplikovat na navlhčenou pleť. Dále se můžete porozhlédnout po hutnějším, výživnějším hydratačním krému. Pokud máte mastnější pleť, bude vám stačit SPF a klasický krém lze vynechat. Mně vyhovuje používat extra hydratační krém na noc, přes den nedávám. Základ jsou za mě séra. Těch je na trhu nepřeberné množství a velká většina jich obsahuje skvělé hydratační složky. Ta neznámější, a vyhovující každému typu, je určitě kyselina hyaluronová. A skvělým doplňkem k péči pak jsou masky. Sáhnout můžete po těch plátýnkových, které patří k mým favoritům. Obzvlášť ty od korejských značek kosmetiky jsou perfektní a díky nadupanému složení plných jak hydratačních tak pečujících látek dodáte pleti během pár minut potřebnou vzpruhu.

A teď už se pojďte podívat na konkrétní tipy na pár mých oblíbených produktů.


Co jsem poslední dobou pravidelně zařadila do rutiny, je Cosrx Pleťová esence se šněčím extraktem. Nezní to nic moc, ale šněčí sekret je obzvlášť v korejské kosmetice velmi oblíbenou složkou. A zajímavostí je, že pro své vlastnosti se užívá i při péči o popáleniny. Tato esence ho obsahuje rovnou 96% a díky tomu pleť velmi efektivně hydratuje, zklidňuje, zjemňuje a regeneruje. Já ho používám vždy po vyčištění pleti, před nanesením séra.

Esence střídám dvě. Tou druhou je Koncentrovaná hydratační esence od značky Beauty Of Joseon. Opět jde o značku korejské kosmetiky, která je velmi oblíbená. Tato esence je z 80 % tvořena ženšenovými výluhy a extrakty a najdete v ní i pantenol, niancinamid a kyselinu hyaluronovou. Pomáhá tedy regulovat tvorbu kožního mazu, hloubkově a dlouhodobě pleť hydratuje a vyživuje.

Teď se podíváme na sérum. Zklidňující a hydratační sérum pro citlivou pleť Pyunkang Yul. Séra můžete používat ráno i večer a pleti tím prokážete velkou službu. Toto obsahuje velké množství účinných látek, které účinně hydratují a vyživují. Klíčovými ingrediencemi jsou kyselina hyaluronová, centella, čajovník, květ zimolezu, ceramidy a peptidy. Tato kombinace vám zaručí silnější, pevnější, hydratovanou, regenerovanou a chráněnou mladistvější pleť. 

A na závěr nemohu nezmínit aspoň jeden tip na plátýnkovou masku. Psala jsem o nich už v úvodu článku a pro mě je například neskutečný relax napustit si vanu, aplikovat masku a užívat si sladké nicnedělání s knihou, zatímco maska pracuje. Plátýnkových masek je na trhu opravdu nepřeberné množství a vzhledem k jejich příjemné ceně tak můžete zkoušet stále nové a nové. Pro extra osvěžení si je můžete nechávat v lednici. Ale teď už zpět k produktu. Intenzivní hydratační maska s revitalizačním účinkem Dr. Jart. Aktvní látkou je zde oblíbená kyselina hyaluronová, která je hydratační "jistota". Pleť je po použití hedvábně jemná, rozjasněná, už na pouhý dotek hydratovanější a celkově působí mnohem zdravějším dojmem.



Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená. 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig