czech lifestyle blog

úterý 21. února 2023

Má aktuální péče o vlasy

Krásný den, protože se mi na instagramu za poslední dobu sešlo několik dotazů na mou péči o vlasy, rozhodla jsem se vám to zase takto sepsat formou článku.

Hned na úvod ale musím říct, že za dobrou kvalitu vlasů vděčím hlavně genům a faktu, že si vlasy nebarvím a tudíž nejsou nijak chemicky zatěžované. Jediné co mě "trápí" je fakt, že se mi hodně mastí a umývám si je většinou tak jednou za dva dny. Právě kvůli časté frekvenci umývání se snažím používat co nejšetrnější produkty a pravidelně vlasům dopřávat extra péči v podobě výživných masek a olejů. Také se je snažím příliš neškrtit v gumičkách, moc ráda proto používám skřipce a nebo gumičky z čistého hedvábí, které jsou k nim mnohem jemnější.

Produkty také docela často střídám a mám jich už vyzkoušené opravdu velké množství. Všechny mé oblíbence naleznete v kategorii Hair ZDE

A teď už můžeme přejít k mým aktuálním pomocníkům. 

ŠAMPONY mám moc ráda hlavně ty od značky Urtekram , hlavně kokosový a nordic berries. Nedávno jsem také zkoušela novinku od Garnier Oat Delicacy a byla jsem moc spokojená. Co se snažím používat častěji než tekuté šampony, jsou ty tuhé. Tam je mým absolutním favoritem Botanic Therapy Honey & Beeswax od Garnier a Čajovník od slovenské značky Kvitok

KONDICIONÉRY jsem dříve docela šidila a používala je velmi zřídka, no teď už se je snažím používat při každém mytí. Moc ráda mám ty od značky Kevin Murphy nebo si vybírám ze stejné řady jako šampon.

MASKY, těm jsem také nikdy dříve nevěnovala moc pozornosti, no teď už vím, že to byla škoda. Poslední dobou mezi mé nejoblíbenější patří určitě CBD maska Pura Vida , která zjemňuje a obnovuje vlasové vlákno a vyživuje vlasovou pokožku. Další mé oblíbené masky na vlasy jsou pak ty od značky Korres, hlavně tato vyživující. Intenzivně hydratuje, usnadňuje rozčesávání a předchází poškození vlasů.

DOPLŇKY jako gumičky a skřipce používám denně a člověk by neřekl, že i ty ovlivňují kvalitu vlasů. Mluvím tedy hlavně o gumičkách, které mohou vlasy lámat a ničit je. Já jsem si proto oblíbila ty z pravého hedvábí. Celý článek o hedvábí a jeho pozitivnímu vlivu na pleť a vlasy si můžete přečíst ZDE. Skvělý je například tento set.



SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig