czech lifestyle blog

pátek 31. března 2023

Přečteno

Krásný den, dnes pro vás mám přečteno tří knih za měsíc březen. 

Petra Soukupová - Nikdo není sám

Nejnovější kniha Petry Soukupové nezklamala. Petra má úžasný talent vtáhnout člověka do děje tak, že se nemůžete odtrhnout a nikdo neumí obyčejné lidské příběhy popsat jako ona. Občas se příběh nečetl snadno, nejednoduché situace v rodině, nepochopení, smutek. Hlavní hrdinka Veronika se ocitne v těžké životní situaci a problémy se začnou nabalovat jeden po druhém a její spokojený život se začíná rozpadat.

Viktorie Hanišová - Neděle odpoledne

I když kniha má velmi dobré hodnocení, za sebe se nemůžu rozhodnout zda ji doporučit. Všechny postavy mi byly extrémně nesympatické (což mohl být záměr, ale mě to při čtení opravdu vadilo). Jde o silný a smutný příběh začínající v Teove dětství. To prožívá se samotářskou matkou a odtažitým otcem, který navíc vždy jeden den v týdnu někam mizí. Kniha postupně odhaluje rodinnou tragédii a Teovu snahu vybudovat si spokojený život, ve kterém ale stále něco chybí.

Hana Marie Kornerová - Hlas kukačky

Další z knih, od které jsem se nemohla odtrhnout. Velmi silný příběh o ženských osudech tří generací v rámci jedné rodiny. Pátrání po tajemství, rozplétání složitých lidských vztahů a snaha o pochopení. Víc vám neřeknu, ale doporučuju všemi deseti!



SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig