czech lifestyle blog

středa 31. května 2023

SPF=BFF

Krásný den! S SPF vám nedám pokoj ani toto léto. Na mém Instagramu často sdílím tipy na mé oblíbené produkty na sluneční kosmetiku a i letos mám pár nových objevů. pojďte se na ně dnes podívat.

Pár faktů k SPF:

🌞 Používáme ho 365 dní v roce, ne jen když je slunečno (na obličej).

🌞 Jde o nejlepší anti-age produkt

🌞 Chrání vaši pleť před rakovinou kůže, vráskami, pigmentovými skvrnami a předčasným stárnutím

🌞 Přes zimu si vystačíte s SPF 3O, přes léto sahejte po 50

🌞 Ideálně reaplikujte každé cca 2 hodiny. K tomu skvěle slouží SPF ve spreji nebo v tyčince

🌞 Přes poledne se vyhýbejte pobytu na přímém slunci

🌞 Nezapomínejte ani na ochranu rtů. Balzámů s SPF už také na trhu najdete spoustu

🌞 Co vlastně čísla SPF znamenají? Úplně nejjednodušeji, čím vyšší číslo, tím delší dobu jste chráněni před sluncem (jak si mnoho lidí myslí, neznamená to, že s SPF 50 se neopálíte). Pokud si vezmete kolik minut přibližně trvá, než se spálíte na slunci bez jakékoliv ochrany - dejme tomu 10 minut a to vynásobíte faktorem, který použijete, např. SPF 30, znamená to, že jste chráněni po dobu 300 minut a pak byste měli krém aplikovat znovu.

🌞 S krémem nešetřete, Na obličej by platí pravidlo dvou prstů pokrytých krémem po celé jejich délce

🌞 Opalovací krémy se dělí na minerální, chemické a smíšené. Oba typy pohlcují UV záření a mění je na zanedbatelné množství tepla. Minerální filtry jsou stabilnější, fungují okamžitě po namazání a je u nich menší riziko vzniku sluneční alergie. Je ale jen na vás, které vám vyhovují více.



A teď už k tipům na konkrétní produkty:

Capital Soleil UV-Age Daily

Tanhle fluid proti stárnutí pleti SPF 50+ jsem používala už minulý rok a vrátila jsem se k němu i letos na léto. Má lehkou tekutější nemastnou strukturu, velmi snadno se roztírá, neštípe v očích, je odolný vůči vodě i potu. Díky inovativní UVA a UVB ochraně bojuje proti známkách předčasného stárnutí, vráskám a pigmentovým skvrnám.

La Roche-Posay Anthelios osvěžující sprej na obličej proti lesku pleti SPF50+

Naprosto skvělý produkt na reaplikaci během dne. Já ho nosím všude s sebou v kabelce i díky jeho super skladné velikosti. Sprej má suchý a neviditelný finiš a pleť nejen že chrání, ale i osvěžuje. Je vhodný i pro citlivou pleť.

Isntree Hyaluronic Acid ochranný gelový krém pro citlivou a suchou pleť

Od této mé oblíbené značky korejské kosmetiky jsem zkusila SPF poprvé a jsem z něj nadšená. Pleť chrání a zároveň ji hloubkově hydratuje. Krém obsahuje 8 typů kyseliny hyaluronové, má lehkou gelovou texturu, nelepí a velmi rychle se vstřebává. Také posiluje kožní bariéru, rozjasňuje pleť, zabraňuje ztrátě vlhkosti, zklidňuje, vyživuje.

Vichy Capital Soleil ochranný sprej na opalování SPF 30

A na závěr tip na jeden produkt na tělo. Na Vichy SPF nedám dopustit, určitě patří mezi mé nejoblíbenější. Tento sprej chrání kůži před UVA i UVB, nezanechává na kůži žádné bílé fleky, rychle a snadno se roztírá, nezanechává mastný finiš, hydratuje. Za mě perfektní na dovolenou. 


Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená. 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig