czech lifestyle blog

čtvrtek 29. června 2023

Do sandálků!


Upravené ruce a nehty jsem vždy považovala za základ a přiznávám se, že pedikúru jsem ještě pár let zpět až tak moc neřešila, ale to se změnilo. Péče o nohy, obzvlášť v létě, kdy uzavřené boty měníme za hezké sandálky, by měla být samozřejmostí. Na trhu už je tolik skvělých produktů k domácí péči, že nemusíte nutně docházet každý měsíc do salonu, chápu, že pro někoho nejde o zanedbatelné výdaje. 

Dala jsem tedy dohromady několik tipů na produkty a postup krok za krokem, který vám vykouzlí krásně upravené nohy připravené so sandálků i doma.

1. Připravte si arzenál

Záleží jen na vás, jak důkladnou pedikúru si chcete udělat a zda si nehty budete i lakovat, ale mezi nejzákladnější pomůcky byste měli zařadit - pemzu nebo elektrický pilník na paty, nůžtičky na nehty/kleštičky, krém na nohy, olej na kutikuly, odlakovač, lak na nehty. 

2. Odstraňte starý lak

Čas zbavit se zbytků oloupaného poničeného laku. Vatové tamponky namočte v odlakovači a chvíli je přidržte na nehtu, tím dobře rozpustíte lak než ho začnete odstraňovat.

3. Dopřejte si koupel

Nebo aspoň tedy svým chodidlům. Zapalte si svíčku, vemte do ruky knihu a několik minut si poseďte s chodidly namočenými v teplé vodě s hrstkou koupelové soli. Teplá koupel změkčí zatvrdlou kůži a kutikuly. 

4. Zbavte se odumřelé ztvrdlé kůže

Osušte chodidla a vrhněte se na paty s pemzou nebo škrabkou na paty a dejte jim pořádně zabrat. Odstraníte tak veškerou odumřelou a ztvrdlou kůži a zůstanou vám jen hebké paty připravené na další péči. Jen si dejte pozor ať se neodřete až do krve. 

5. Ostříhejte nehty

Fajn, o paty je postaráno, je čas na nehty. Chopte se nůžek na nebo kleštiček (ty mně osobně vyhovují víc) a ostříhejte si nehty. Pak sáhněte po pilníku a všechny zapilujte do stejného požadovaného tvaru. Já mám ráda pilníky s více stranami, kterými si pak rovnou nehty i vyleštíte.

6. Kutikuly

Nezapomeňte věnovat extra péči kůžičkám na každém nehtu a aplikujte speciálně na ně určený olej. Zabráníte tak nepříjemným záděrám a suchým místům. Zároveň posílíte nehty a dodáte jim lesk. Kutikuly si můžete jemně zatlačit dřívkem.

7. Masáž chodidel & krém

Má oblíbená část! Krém na chodidla pečlivě vmasírujte do prstů, chodidel a můžete zahrnout i lýtka. Masáž je nejen skvělým relaxem, ale hlavně poskytnete po vší té péči chodidlům potřebnou hydrataci a výživu. 

PRODUKTY

Ještě vám ukážu několik mých oblíbených produktů. 

Neutrogena Norwegian Formula CICA Repair hydratační maska na nohy. Tyto masky v podobě ponožek jsou skvělé. Tato je speciálně vyvinuta na suchou pokožku nohou a stačí 10 minut. Dodává intenzivní výživu a napravuje poškození. No more popraskané paty!

Perfektní je v kombinaci s Neutrogena Norwegian Formula Intense Repair krém na paty. Ten mám na nočním stolku a každý večer si ho vmasírovávám do chodidel. Po celém dni je to navíc úžasný relax. Krém obsahuje panthenol a glycerin, díky kterým regeneruje suchou a popraskanou pokožku okamžitě. 

Skvělý je také balzám pro unavené nohy od polské značky kosmetiky Delia Cosmetics Good Foot Stay relaxed. Krém obsahuje mandlový olej a mátu, díky které dodá příjemný pocit svěžesti. Hydratuje, zklidňuje. 

Institut Karité Paris Milk Cream Shea Foot Cream hloubkově hydratační krém na chodidla s bambuckým máslem. Toho  pokožku obsahuje dokonce 25a díky jeho schopnostem vyživovat a změkčovat ji zanechává dokonale jemnou, hladkou a provoněnou. Krém také nezanechává mastný pocit a rychle se vstřebává.

A posledním tipem jsou produkty od značky Flawless beauty. Žádný lepší elektrický pilník na paty a chodidla jsem nikdy neměla a to už jsem jich pár zkusila.

Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená.

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig