czech lifestyle blog

čtvrtek 9. ledna 2020

Desatero pro zdravější pleť

skin-care

Přeji vám krásný nový rok a jedním z mých plánu pro něj, co se blogu a instagramu týká, je, že bych se ještě více chtěla věnovat péči o pleť. Je to téma, které mě hrozně baví a mám k němu opravdu blízko. Nejsem jednou z těch šťastných, kteří by měli bezproblémovou pleť celý život a i proto mám hroznou radost, že jsem ve fázi, kdy jsem se svou pletí opravdu spokojená. Všechny mé tipy a triky bych tedy s vámi ráda sdílela a kdo ví, třeba vám pomůžou cítit se také lépe a sebevědoměji ve vlastní kůži. Co se týká makeupu, ten se tu bude objevovat také, ale ráda bych se zaměřila hlavně na přírodní značky a jen základní produkty. Zastávám totiž názor že zdravá pleť nepotřebuje "maskovat" a nejlepším makeupem je ten přirozený.

Pokud máte nějaké tipy a požadavky na články týkající se právě péče o pleť, moc ráda si je přečtu v komentářích.

1. Hydratace
A to vnitřní i vnější. Nevím jak vy, ale já i na své pleti poznám, když piju málo vody. Hned vypadá "zvadlejší", vrásky jsou víc viditelné, je méně rozjasněná. Dejte si za cíl vypít denně aspoň 2L čisté vody a uvidíte, že uvidíte rozdíl!

2.Pravidelná péče
Jestli nevíte, jak s péčí o pleť začít nebo jí celkově chcete věnovat více času, rozhodně je skvělý startem začít chodit 1x za měsíc na kosmetiku. Kosmetička vám toho o vaší pleti řekne zase ještě o trochu víc než třeba sami vidíte a doporučí správnou péči. Každému z nás vyhovuje něco jiného a proto je lepší vyzkoušet více míst a procedur. Poptejte se kamarádek kde jsou spokojené, přečtěte si recenze na internetu. Já aktuálně chodím jednou za měsíc na hydrafacial (článek ZDE) a jednou až dvakrát za rok na green peel (článek ZDE).

3. Odličování
Jestli si myslíte, že stačí pleť utřít vlhčenými ubrousky nebo jednou umýt gelem, tak mi věřte, že k čisté pleti to opravdu nestačí. Zapamatujte si termín dvoufázové odličování a držte se ho. Kožní maz, makeup up a ostatní nečistoty se pleti a pórů drží zuby nehty, takže odličování je potřeba provádět opravdu poctivě. Jak to vypadá v praxi? Nejprve začnete olejem nebo olejovým balzámem ( ZDE najdete výpis mých nejoblíbenějších produktů), který necháte chvíli působit a on rozpustí veškeré nečistoty a makeup. Olej můžete opláchnout teplou vodou nebo žínkou namočenou v teplé vodě. Pak přichází na řadu čistící gel nebo mléko a na závěr obličej dočistěte tonerem.

4. Oční krém
Oční krém 2x denně, ráno i večer. Když si na něj vzpomenete jednou za týden, žádné výsledky neuvidíte.

5. Rutina
Vytvořte si svou ranní a večerní rutinu péče o pleť a udělejte si z toho váš malý denní rituál. Já se vždy hrozně těším na odlíčení a všechna séra a krémy a je to pro mě takový příjemný relax.

6. SPF
Každý den! Nezáleží na tom, že zrovna nesvítí slunce a je zataženo, škodlivé paprsky na pleť působí 365.

7. Maskujte
Masky jsou skvělým kosmetickým produktem a na trhu jich je obrovské množství, ve kterém si vybere každý. Já se snažím držet pravidla 1x týdně hydratační a 1x jílová maska.

8. Nemačkat
S tímhle mám stále hodně velký problém, přiznávám se. Ale mačkání pupínků vždy nakonec vede jen k flíčkům, stroupkům, rozšíření bakterií a v nejhorším případě i jizvičkám. Pokud to tedy vydržíte, aplikujte na pupínek nějaký produkt, který ho vysuší a zklidní a nehty od něj držte dál.

9. Jídelníček
Netvrdím, že si ráda nedopřávám sladké dobroty a mléčné produkty (cukr způsobuje záněty a ty mohou mít vliv na stav pleti a mléko má vliv na hormony a střevní flóru, což také může vést ke zhoršení pleti), ale snažím se je omezovat a zároveň skládat jídelníček z potravin, které pleti prospívají. Avokádo, batáty, zelenina, dýňová a konopná semínka, vajíčka, ovesné vločky, olivy,...

10. Příroda
Pokud mě sledujte už nějakou dobu, víte, že moc ráda používám přírodní produkty. Tipuji, že přibližně 80% veškeré mé kosmetiky jsou přírodní značky a v novém roce bych ji také ráda věnovala spoustu pozornosti. Myslím si, že i naše pleť si zaslouží jen to nejlepší a stejně tak příroda, kterou lidé stále zatěžují vypouštěnou chemií a přitom tomu tak být nemusí.

SHARE:

12 komentářů

  1. Děkuji za shrnutí :) Chtěla bych se zeptat, zda čistíš pleť ráno i večer a případně jak (jestli čistíš stejným způsobem ráno i večer)? A jakou hydratační masku používáš nejraději? :) Já mám pleť smíšenou, sem tam nějaký pupínek, ale nejvíce mě trápí černé tečky a rozšířené póry- neznáš nějaký zaručený tip, jak se toho zbavit? :) Děkuji ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuju za komentář :) Pleť čistím ráno i večer, i přes noc s ena ni usadí soustu nečistot a je potřeba ji umýt! Ráno používám na čištění méně produktů než večer většinou jen čistící mléko/gel. Hydratační masku mám moc ráda od Avene a pak různé plátýnkové. Na čern tečky a rožšířené p=ory je skvělý pravidelný peeling/exfoliace a kosmetika, mně moc pomáhá Hydrafacial, čištění Foreem a jílové masky, které vytáhnou nečistoty :)

      Vymazat
  2. Milá Veru,
    díky za hezký článek. Ráda bych se tě zeptala, zda aktuálně používáš řasenku a čím se ti případně dobře odličuje. Je to snad jediná část obličeje, se kterou mám opravdu problém a kde mi kosmetika drží “až příliš”.
    Taky bych si moc ráda přečetla podrobně, jak vypadá tvoje ranní a večerní rutina, pro inspiraci, právě plánuji objednat z cultbeauty. :)

    Díky a hezký večer!
    K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já používám micelární odlicovac od kosmetiky syncare a co se tyče odlicovani rasenky tak s tím mám problém, většina věci mě oči dráždí a blbě to odlicuje, tady jsem spokojena

      Vymazat
    2. Ahoj K.!

      Já děkuju za komentář :) Řasenku používám tak 1-2x týdně max, protože mě hrozně nebaví její odličování :)) Ale když už ji mám, používám tenhle produkt od Avene : https://www.notino.cz/avene/skin-care-dvoufazovy-odlicovac-pro-citlive-oci/

      rutina se tu určitě brzy objeví, zatím ji dávám do IG stories :)

      Vymazat
  3. Super clanek, moc diky za tipy. <3

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Verco, můžeš prosím na instaci oznacit na fotce oblečení odkud je. Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, označuju už jen darované kousky :) Pokud tě zajímá nějaký konkrétní kousek, stačí se zeptat v komentáři a hned odpovím! :)

      Vymazat
  5. Skvelý príspevok. Scincare ma veľmi baví a už je to pre mňa taký čas na oddych a relax. Ale presne ako píšeš, netreba o pleť pečovať iba zvonka ale aj zvnútra. Po jednej alkoholovej noci hneď vidím zmeny na pleti.
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig