czech lifestyle blog

úterý 24. března 2020

The Ordinary | recenze

the-ordinary


Krásný den! Na blogu už jeden článek o mé oblíbené kosmetice The Ordinary najdete - TADY. Protože jsem ale zase vyzkoušela několik dalších produktů které jsem si oblíbila, dala jsem dohromady pokračování a ráda tak pošlu mé tipy dál. U každého produktu máte také přímý odkaz na něj. Já objednávám z UK stránky Cultbeauty kde teď navíc mají poštovné zdarma.

the-ordinary


Salicylic acid 2% masque - Začnu hned asi nejoblíbenějším produktem, který se hodně rychle zařadil mezi červený peeling, který si od nich tak vychvaluju. Tahle maska obsahující kyselinu salicylovou, čistící uhlí a jíly, vám během deseti minut krásně projasní pleť, zjemní ji a vytáhne černé tečky.

Buffet+copper peptides - O séru Buffet už jsem psala v prvním článku a spoustu z vás mi pak doporučilo tuhle verzi, která obsahuje peptidy mědi. Je sice o něco dražší než "obyčejný" Buffet, ale pokud je vám už také 25+, tak tohle bude ještě lepší volbou. Peptidy jsou skvělou volbou jak předcházet stárnutí pleti. Sérum je krásně hydratační, vhodné na každý typ pleti a skvělé na den.

Pycnogenol 5% - Další skvělý produkt. Velmi účinný antioxidant, získávaný z kůry borovic, který je ideální pro každého, kdo chce pleti dodat extra dávku hydratace (všichni!) a zvýšit její pružnost. Pycnogenol má schopnost vázat se na kolagen a elastin a chrání je před poškozením volnými radikály a nejen to, také dokáže pohlcovat volné radikály před tím než pleti mohou způsobit oxidační stres (ten vede k poškození zdravé tkáně) a "recykluje" zoxidovaný vitamín C a obnovuje jeho aktivitu. Já si ho dávám dvě kapky do séra, které používám ráno a na pleti vidím po každodenním používání velký rozdíl, hlavně v její jemnosti a projasnění.

Alpha arbutin 2%+HA - Další z mých oblíbených sér, které používám na den. Alpha arbutin je látkou která působí na snížení produkce melaninu a je tedy perfektní pro všechny, kteří chtějí zasáhnout hyper pigmentaci, tmavé flíčky, jizvy,.. Alpha arbutin+kyselina hyaluronová pomáhají sjednotit tón pleti, zlepšit její strukturu a zbavit nechtěných pigmentací.

Azelaic Acid Suspension 10% - Tenhle produkt je takový all in one. Kyselina azelaová je přirozeně produkovaná kvasinkami žijícími na zdravé pleti. Co vše tedy umí? Viditelně rozjasňuje tón pleti, zlepšuje její strukturu, minimalizuje nedokonalosti a začervenání. Prý má také skvělý vliv na zmírnění růžovky. Jemný krém se příjemně roztírá a na pleti.
PS: Krém obsahuje silikony, takže pokud víte, že vám nevyhovují, asi nebude to pravé pro vás.

Lactic Acid 10%+HA - Kyselina mléčná je jednou z mých nejoblíbenějších kyselinek v péči o pleť. V tomto séru je obsažena v 10%, takže perfektně obstará jemnou, ale přesto účinnou exfoliaci. Stimuluje regeneraci buněk, zmírňuje pigmentaci, účinně zesvětluje jizvy po akné a celkově zlepšuje strukturu pleti. Díky obsažené kyselin hyaluronové, která zadržuje v pleti vlhkost a zároveň ji hydratuje, se nemusíte bát vysušení pleti.

Ascorbyl glucoside solution 12% - A posledním produktem je sérum, které moc ráda používám na den. Myslím, že už jsem zmiňovala, jak je vitamín C pro zdraví naší pleti důležitý a produkty které ho obsahují byste měli používat ideálně každý den. Céčko je především rozjasňující, ale také chrání pleť před volnými radikály a je tedy skvělým antioxidantem a antiaging pomocníkem.



the-ordinary-recenze

SHARE:

9 komentářů

  1. Ahoj, zajímala by mě tvoje rutina ráno a večer? Já sama mám totiž trochu problém s tím, ze těch skvělých produktu je hodně a nevím, jak to pořádně nakombinovat, aby to mělo nejlepší účinek, zároveň to nechci přehnat. Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, hodně často přidávám své rutiny do stories na IG :) Jinak produkty střídám podle toho, co mi přijde že pleť zrovna potřebuje :)

      Vymazat
  2. Některé produkty od této značky mě docela lákají. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, v jakem poradi prosim používáš tyto produkty.. Docela me mate jejich kombinace nebo nacasovani. Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, u všech píšu kdy je používám a střídám je :) Asi připravím článek o tom v jakém pořadí produkty nanášet

      Vymazat
  4. Veru, super článek! Zhltla jsem ho stejně jako ten první a k oběma se vracím :)
    Chci se zeptat používáš po buffetu ještě hydratační krém?

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den Veroniko,
    mám produkty The Ordinary od své dcery , která mi je dala k vánocům , ale již mi docházejí a chci si objednat znovu.
    Mám dotaz , jaké produkty byste mi doporučila na pleť 50+
    Nyní používám : Lactic Acid 10% + HA , Granative Retinoid 2% in Squalane, Ascorbyl Tetraisopalmitate solution 20% in Vitamin F, Buffet + Copper Peptides 1%, Alpha Arbutin 2% + HA
    Jsou všechny pro mou pleť optimální ? Používám každý den jeden ( ráno a večer ) .
    Děkuji Irena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig