czech lifestyle blog

pátek 26. března 2021

Ingredients / Vitamin C, kyselina hyaluronová



Krásný den! Rozhodla jsem se na blogu přijít s novým typem článku, který jsem chtěla zrealizovat už delší dobu. O co se bude jednat? Každý měsíc bych chtěla představit některé z ingrediencí v kosmetice, které jsou pro pleť velmi přínosné a seznámit vás s jejich benefity a produkty je obsahující, které používám a jsem s nimi spokojená. Veškeré zméněné produkty z dnešního článku koupíte na Notino.cz

Dnes jsem vybrala dvě složky, které by měl používat opravdu každý denně a to ať už je typ vaší pleti jakýkoliv. Vitamín C a kyselina hyaluronová si svůj "hype" rozhodně zaslouží a produktů s nimi je na trhu už nepřeberné množství. Tak se na ně pojďme podívat trochu víc zblízka.

VITAMÍN C

Asi všichni víme, jaké benefity má pro naše tělo pokud ho užíváme ve formě doplňků stravy, ale víte, jak může pomoci naší pleti? Jde o jeden z nejlepších a nejsilnějších antioxidantů, který ji můžeme každý den dopřát. V produktech ho najdete pod názvem Ascorbic acid/kyselina askorbová a jde o nejpoužívanější typ vitamínu C. Nejedná se o alergen, ale pokud máte citlivější pokožku, vyšší dávky vám ji mohou lehce podráždit, proto raději začínejte s nižšími koncentracemi. Druhá věc, na kterou si dát pozor, je doba spotřeby, po otevření produktu ho vypotřebujte do půl roku a skladujte ho na temnějším místě bez přímého slunce. Najdete ho jak v maskách, tak sérech, krémech,.. výběr je jen na vás. Mně osobně nejvíc vyhovují séra. Céčko můžete bez problému používat v kombinaci s AHA, retinoly a SPF bez nežádoucí reakce. Naincinamid může snižovat jeho účinnost, proto je nepoužívejte v jedné rutině. Jako u všeho, pravidelnost je základ, takže si produkt s vit. C zařaďte do své péče o pleť hlavně tak, aby to vyhovovalo vám. Více lidí preferuje používat produkty s vitamínem ráno, aby využili i jeho vlastnost chránit před UV, pro ostatní zase funguje lépe na noc. Je to jen na vás. Pokud se rozhodnete používat ho na den, nikdy nezapomínejte na SPF ochranu. 

benefity:

Velmi silný antioxidant, což znamená že chrání pokožku před působením volných radikálů a agresorů jako je znečištěné ovzduší a UV filtry. Zároveň jsou antioxidanty skvělými anti-aging pomocníky.

Stimuluje tvorbu kolagenu a je nezbytný při obnově buněk. Výsledkem je šťavnatá zářící pleť, která je okamžitě projasněná.

Sjednocuje barevný tón. Díky své zesvětlující schopnosti pomáhá jak předcházet, tak rychleji hojit tmavé flíčky po akné, jizvy a pigmentové skvrny.

Pleť také zjemňuje, obnovuje její pružnost, má protizánětlivé účinky a působí lehce exfoliačně.

produkty:

La Roche-Posay Pure Vitamin C rozjasňující protivráskové sérum s vitaminem C. Musím říct, že LRP se za poslední rok zařadil mezi mé nejoblíbenější značky kosmetiky a stále přicházejí s lepšími a lepšími produkty. Jestli vás trápí vrásky, ztráta jasu a nesjednocená textura pleti, tak si sérum zamilujete. Toto anti-ageing sérum obsahuje vysokou koncentraci vitaminu C, kyselinu salicylovou a peptid neurosensin pro rozjasnění pleti.

Purito Pure Vitamin C intenzivní protivráskové a hydratační sérum s vitaminem C. Jestli vás baví korejská kosmetika, pak už značku Purito pravděpodobně znáte. Toto sérum kromě vitaminu C obsahuje také niancinamid, který je výborný na problematištější pleť a hyalurát sodný, což je forma kyseliny hyaluronové, tudíž pleť udržuje zároveň hydratovanou. Má čisté veganské složení a je bez parfemace.

La Roche-Posay Pure Vitamin C oční protivráskový krém s vitaminem C. Z řady s vitaminem C od LRP jsem sáhla i po očním krému, který si minule vychvalovala kamarádka. Krém obsahuje vitamin C, kyselinu hyaluronovou, neurosensin a termální vodu z LRP, takže o citlivou pleť očního okolí je komplexně postaráno, Působí proti předčasnému stárnutí, obnovuje přirozenou pevnost pleti, díky vi. C stimuluje produkci kolagenu a udržuje v pleti vláhu. Používejte 2x denně a viditelné výsledky se dostaví cca po osmi týdnech. Pamatujte si, že pravidelnost je základ.

KYSELINA HYALURONOVÁ

Asi se nenajde člověk, který by o téhle kyselině neslyšel. Hyaluronic acid (HA), jde o složku, která se běžně vyskytuje v přírodě a tvoří jednu z hlavních součástí mezibuněčných hmot a tkání organismů. V těle v pojivových tkáních, chrupavkách a kloubech zastává funkci lubrikantu. Její množství pak s věkem klesá a proto vznikají nejen vrásky, ale i bolesti kloubů. Co se týká pokožky, tak díky její schopnosti vázat na sebe velké množství vody posiluje její pevnost a pružnost a podporuje tvorbu nových kolagenových a elastinových vláken. Proniká do hlubších vrstev kůže, pleť vyživí a hydratuje zevnitř. Kyselina hyaluronová je zodpovědná za ten "plump" a hydratovaný vzhled pleti. Také je zcela esenciální složkou při hojení ran. Produkty s kyselinou hyaluronovou můžete používat klidně dvakrát denně. Dobře funguje s vitamínem C, vitamínem B5 a kyselinou glykolovou, ale můžete ho používat v kombinaci se všemi aktivními látkami. A pamatujte si, že na hyaluronové sérum je vždy potřeba nanést krém, který zabrání tomu aby si sérum bralo vodu z pokožky.

Kyselina hyaluronová existuje v různých molekulárních hmotnostech a některé přípravky tak mohou být účinnější než jiné. 

Tři hlavní typy jsou :

-vysokomolekulární - zůstává na povrchu pleti a zlepšuje hydrataci vnější vrstvy, kde vznikají jemné linky a vrásky

-středněmolekulární - velmi podobná vysokomolekulární

-nízkomolekulární- obsahuje 40x menší než kyselina vysokomolekulární a tudíž proniká do mnohem hlubších vrstev pokožky, kde stimuluje tvorbu vlastní kyseliny hyaluronové a hydratuje na místech, kde vznikají hlubší vrásky

benefity:

Udržuje v pleti vláhu, kyselina hyaluronová pomáhá obnovovat a držet vláhu v buňkách, což vede k hydratované a "plump" pokožce.

Snižuje výskyt vrásek. Jak víme, dehydratovaná pleť je jednou z hlavních příčin vzniku vrásek a jelikož kyselina hyaluronová doplňuje ztracenou vláhu a díky tomu pomáhá redukovat výskyt jemných linek.

Rychle se vstřebává.

Jelikož jde o látku našemu tělu velmi blízkou, tak dobře funguje jako výplňový materiál do rtů a tváří, v místech, kde dokáže přidat požadovaný objem a případně hydrataci. Cca po roce se přirozeně vstřebá.

Vhodný pro všechny typy pleti.

Snadno dostupná ingredience, kterou seženete jak v high-end produktech, tak i ve velmi cenově dostupných. Obsahují ji oční krémy, séra, hydratační krémy, masky,.. a je možné ji brát i ve formě doplňků stravy.

produkty:

Renovality Original Series hyaluronové sérum už patří dlouho mezi mé oblíbené. Je za moc příjemnou cenu, obsahuje nízkomolekulární kyselinu hyaluronovou, o které jsem psala o kousek výš a růžový hydrosol, který zklidňuje a osvěžuje pleť. Sérum můžete použít i jako základ pod pleťový olej a tím zlepšit jeho absorbci a předejít vysušování pleti. Renovality je česká značka, která určitě stojí za pozornost.

Neutrogena Hydro Boost Face intenzivní hydrogelová maska. Plátýnkové masky jsou už pravidelnou součástí mé kosmetické rutiny a ty hydrogelové jsem si obzvlášť oblíbila jejich konzistencí. Maska je totiž 100% hydrogel, což znamená že obsahuje o 50% více přípravku než klasická plátýnková maska. Kromě kyseliny hyaluronové obsahuje také vitamin B3, extrakt z mořských řas a kaolínový a bentonitový jíl. Za mě zatím jedna z nejlepších jaké jsem vyzkoušela.

Na Vichy Minéral 89 posilující a vyplňující Hyaluron-Booster mi od vás na IG přišlo spoustu nadšených reakcí že tenhle produkt milujete, takže jsem se na něj hrozně těšila. Produkt obsahuje pouze 11 ingrediencí a je zcela bez parfemace, silikonů a alkoholu. Díky svému složení tak posiluje funkci kožní bariéry a působí proti vnějším vlivům. Pleť hydratuje, tonizuje a projasňuje. Krásně rychle se vstřebává a lehce ho zařadíte do své kosmetické rutiny.


Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz, ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená.


SHARE:

3 komentáře

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig