czech lifestyle blog

neděle 12. září 2021

100ml

Krásný den. Přiznávám se, že dřív by mě ani nenapadlo, že si bez problémů zabalím veškerou kosmetiku na dovolenou do příručního zavazadla. Jenomže poslední dobou jsem se naučila cestovat bez velkého kufru a tak jsem zkrátka neměla na výběr než se tomu přizpůsobit. Takže dnes se s vámi podělím o mé tipy a zároveň ukážu produkty, které jsem si na cesty oblíbila.

1. Vzorečky zkouším doma, ne na cestách

Dřív jsem při cestování hodně sahala po vzorečkách, které se mi doma válely, ale už to nedělám. Proč? Pokud nejde o produkt, který už mám ozkoušený, tak nechci riskovat nějakou reakci mí pleti kdyby mu nesedl. Komu z vás by se něco takového chtělo řešit na dovolené? Navíc nikdy nevím jak dlouho už vzorky doma mám. Na experimenty na dovolené není čas.

2. Čištění & ochrana

Dva nejdůležitější kroky v péči o pleť, které byste měli vždy na dovolenou mít pokryté. Soustřeďte se tedy na čistící produkty a produkty, které pleť chrání - hydratace, SPF. Různé kyselinky, retinoly apod. můžou zůstat doma, pleti určitě několik dní oddychu neuškodí.

3. Tuhé produkty

Spoustu produktů už je možné sehnat i v tuhé formě (například šampony, ale už i kondicionéry, sprchové "gely",..) a na ně se žádná omezení nevztahují a navíc máte jistotu, že se vám v kufru nerozlejí (been there).

4. Destinace

Vždy se při balení řídím místem, kam cestuju. Pokud to jsou tropy, vím, že mi bude bohatě stačit naprosto minimalistická rutina, na chladnější sever by to zase byly hutnější produkty, které chrání a pečují. Tak se už při balení vyhnete tomu, že byste některé produkty na cestě ani nevyužili.

A teď už pojďme na tipy na jednotlivé produkty. Následující produkty jsem si zabalila na dovolenou v Řecku, kde je samozřejmě silné slunce a hodně fouká. Všechny jsem objednávala na Notino.cz , kde mají super výběr a pod záložkou Cestovní balení kosmetiky si vybere snad každý. 

SPF na tělo - tohle už snad nepodceňuje nikdo z nás. Na téma SPF najdete i na blogu pár článků, tak jen zmíním dvě věci. 1. i s SPF 50 se opálíte a 2. nezapomínejte na reaplikaci během dne a to jak na tělo tak na obličej. Protože jsem jela opravdu jen na pár dní, sáhla jsem po 75ml balení Vichy Capital Soleil Solar Eco-Designed Milk. Lehce roztíratelné tělové mléko s SPF 50, které maximálně chrání a zároveň hydratuje. 

Tělový krém - jelikož je pokožka celý den vystavena slunci, větru a slané vodě, chce to večer opravdu pořádnou péči. Apivita Pure Jasmine tělové mléko nádherně voní a hlavně obsahuje například bambucké máslo, kyselinu hyaluronovou, med, olivový a mandlový olej a další výborné ingredience, takže návrat jako sušenka nehrozí.

Vlasy - s sebou jsem si brala tuhý šampon a jako to-go kondicionér vyhrál Moroccanoil Hydration bezoplachový kondicionér ve spreji pro hydrataci a lesk. Vlasy u moře také dostávají dost zabrat, takže kondicionér je must. Mně vyhovují ty bezoplachové a ve spreji se navíc skvěle aplikují. Tento chrání, hydratuje a usnadňuje rozčesávání.


Hydratační maska - tahat s sebou větší balení masek je zbytečné, protože věřte mi, stejně ji více než 1x nepoužijete. Na cesty jsou tak perfektní plátýnkové masky, které si už jen stačí vybrat podle vašich preferencí. Já tentokrát sáhla po La Roche-Posay Toleriane Ultra Dermallergo plátýnkové masce s hydratačním a zklidňujícím účinkem pro citlivou pleť.

SPF na obličej - kromě SPF v krému (Institut Esthederm) mi NIKDY na dovolené nesmí chybět SPF ve spreji, tentokrát Vichy Capital Soleil osvěžující opalovací sprej na obličej SPF 50. Je to super praktické pro jeho reaplikaci, nic totiž nemusíte roztírat, ihned se vstřebává, neucpává póry, okamžitě chrání a zároveň hydratuje a osvěžuje.


Čistící voda - na dočištění pleti se mnou cestovala La Roche-Posay Effaclar Ultra čistící micelární voda pro problematickou pleť. Pomáhá mi udržovat moji mastnou pleť pod kontrolou a hezky dočišťuje pleť od veškerých nečistot.

Čistící gel - a to stejné měl za úkol Avéne Cleanance čistící gel pro mastnou pleť se sklonem k akné. Pleť čistí, nedráždí a zároveň pomáhá omezit nadměrnou produkci mazu a předcházet vzniku pupínků.

Jaké produkty nesmí na cesty chybět vám?

Článek vznikl ve spolupráci s eshopem Notino.cz  , ale věřím, že víte, že mé názory nejsou na prodej a nikdy bych nedoporučila svým čtenářům něco, čemu stoprocentně nevěřím a s čím nejsem spokojená.

SHARE:

3 komentáře

  1. Tohle je super článek Veru. Já když jedu na dovolenou, tak samozřejmě, že není potřeba se moc líčit apod., ale jsem zastánce pečovat o sebe, ať je to kdekoli. Takže já když někam jedu, tak pro mě je úplně nejdůležitější mít sebou odličovací tampónky, micerálku, denní krém, korektor, tvářenku, řasenku a nějaký lesk na rty nebo rtěnku. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Supr, to se bude hodit

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavý článek :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za každý komentář!

Blogger Template Created by pipdig